BDP’nin sloganı 'Öz yönetimle özgür kimliğe'

BDP’nin sloganı 'Öz yönetimle özgür kimliğe'
Seçim kampanyası ile ilgili hazırlıkları tamamlanma aşamasına gelen BDP, aday gösterileceği kesinleşen isimleri 25-26 Aralık tarihlerinde Diyarbakır ve Van’da açıklayacak…

ANKARA - BDP Merkezi Seçim Komisyonu, 2014 yerel seçimlerine "Öz yönetimle özgür kimliğe" sloganı ile girileceğini adayların ise 25-26 Aralık tarihlerinde Van ve Diyarbakır'da açıklanacağını bildirdi.

BDP Merkez Seçim Komisyonu, 2014 yerel seçimlerine ilişkin çalışmalarını tamamladı. Komisyon adaylarını ise 25- 26 Aralık tarihleri arasında Van ve Diyarbakır'a açıklayacak. 25 Aralık günü Van'da yapılacak olan tanıtım toplantısında Ağrı, Hakkari, Iğdır, Muş, Kars, Ardahan, Erzurum, Bitlis, Van illerinin adayları açıklanacak. 26 Aralık günü Diyarbakır'a yapılacak olan tanıtım toplantısında ise, Diyarbakır, Urfa, Mardin, Batman, Bingöl, Elazığ, Siirt, Şırnak, Antep, Adıyaman, Mersin ve Konya illerinin adayları açıklanacak. 

'Kişilerin değil halkın kazanımı olacak'

Öte yandan BDP Merkezi Seçim Komisyonu ayrıca seçim çalışmalarına ilişkin PM üyeleri, il eş başkanları, belediye başkanları, kadın ve gençlik meclislerine ise genelge yolladı. Genelgede seçimlere "Öz yönetim özgür kimlik" sloganı ile girileceği hatırlatılarak, "Özellikle iktidar ve rant kavgalarına sahne olan Türkiye siyasetinin bu kirlenmişliği içerisinde Kürtlerin demokratik toplum siyasetini genişleteceği seçim hazırlık çalışmaları elbette ilgi odağı olacaktır. Temiz ve ahlaklı siyaset, özyönetimle kendini yöneten politik toplumlarla mümkün olur. Komplo ve tuzakların birbirini izlediği böylesi bir tabloda, Türkiye'nin genelinde alternatif ve özgür kimlikle özyönetimlere talip olduğumuzu, en güçlü halk seçeneği olduğumuzu göz önünde tutmalıyız" denildi. Genelgede, seçimlerin bireylerin ve kişilerin üstünde halkın kazanımı olacağına işaret edildi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.