Bebek boğulmalarına dikkat!

Bebek boğulmalarına dikkat!
Antalya’da annesi tarafından emzirildikten sonra yatırılan 3 aylık bebeğin, uykusunda kusma sonucu boğularak yaşamını kaybetmesi üzerine, uzmanlar bebek boğulmaları konusunda yurttaşlara uyarılarda bulundu

ANTALYA’nın Kepez İlçesi’nde sabaha karşı uyanan Akif ve Berivan Yürgüç çiftinin 3 aylık kızları Fatma Zehra Yürgüç, annesi tarafından emzirildikten sonra, yatağına yatırılıp, uyutuldu. Ancak sabah çocuğunun kıyafetlerini değiştirmek için odaya giren anne Yürgüç, çocuğunun hareketsiz kaldığını fark edip, durumu eşine haber verdi. Hastaneye kaldırılan 3 aylık bebeğin, anne sütünü kusması sonucu boğularak, yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Uzmanlar, çocuk boğulmalarına ilişkin yurttaşlara uyarılarda bulundu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Çocuk Nöroloji Bilim Dalı'ndan Doç Dr. Özgür Duman, özellikle bebeklerin 2-4 aylık olana kadar, beslenmelerinde dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Duman, bebeğin emzirildikten hemen sonra yatırılmaması, gazının mutlaka çıkartılması gerektiğini belirtti. Özellikle yarım saat sonra yatırılması gerektiğine dikkat çekti. Yine bebeklerin, anne-baba ile yatırılmasının tehlikeli olduğunu, yorganın bebeğin boyunu geçmemesi gerektiğini ve annenin emzirirken uyumaması uyarılarında da bulundu. Bebeklerin kusmuklarının akciğerlerine kaçması sonucu nefessiz kalarak boğulduklarını belirten Duman, yeni doğan ölümlerinin, daha çok yatış şekillerinden kaynaklandığını söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.