‘Belediye’nin kurslarıyla yeteneklerini keşfediyorlar’

‘Belediye’nin kurslarıyla yeteneklerini keşfediyorlar’
Çınar Belediyesi’nin açtığı bağlama, saz, gitar, erbane ve resim kursları Çınarlı çocuklardan ilgi görüyor.

Belediye kurslarında 60 öğrencinin ders gördüğünü belirten Belediye Resim Kursu Eğitmeni Elif Taş, “Kurslar çocuklar için verimli bir zaman dilimi yaratıyor. Aynı zamanda çocukların kendi yeteneklerinin farkına varmalarını sağlıyor” dedi.

Çınar Belediyesi’nin açtığı bağlama, saz, gitar, erbane ve resim kursları devam ediyor. Toplam 60 öğrencinin katıldığı kurslara, bu yıl resim kursu da eklendi. 5 ay önce açılan resim kursunda 20 öğrenci eğitim görüyor.

Öğrencilerden Güle Parıltı (23) çocuk yaştan beri resime ilgisi olduğunu ifade ederek, “Ancak kendi yeteneğimi gösterebileceğim, onu açığa çıkarabileceğim, yeteneğimin sınırını öğrenebileceğim bir olanak yoktu. Aynı zamanda üniversiteye hazırlanıyorum ve resim bölümünü okumak istiyorum. Çınar’da bu ihtiyaca cevap verecek herhangi bir yer yoktu. Belediyenin resim kursu açmasıyla bu olanağa kavuştum” diye konuştu.

‘Yaşadıkları sanatsal yeteneklerine yansıyor’

Öğrencilerin farkında olmadığı yeteneklerinin kurs süreci ile beraber orta çıkmasından keyif aldıklarını ifade Çınar Belediyesi Resim Kursu Eğitmeni Elif Taş, kursiyerlerin beklentilerinin üstünde bir yeteneğe sahip olduğunu söyledi. Kursiyerlerin yeteneklerinin yaşadığı duygularla yakın bir ilişkisi olduğunu belirten Taş, duygu ve sanatsal yetenek arasında kurduğu bağı şu şekilde ifade etti: “Sanatsal yeteneğin çıktığı coğrafyalar genelde acının hakim olduğu coğrafyalardır. İnsanları kendi acılarını, duygularını, yaşadıklarını anlatmanın, dışavurmanın bir yöntemi olarak hep sanatı görmüşlerdir. Yaşadığımız coğrafyada toplumsal ve siyasal olayların acı hatıralarıyla doludur. Bu acı toplumsal bellekte varlığını kuşaktan kuşağa aktararak bir hal almıştır. Dolayısıyla kursumuza gelen çocuklarda bir şekilde bu toplumsal acının izlerini taşır. Bu da sanatsal yeteneklerine yansıyor. Aslında öğrencilerin buraya gelmeleri onlar için de bir nevi bir terapi işlevi görüyor. Onlara kendilerini uygun araçlarla atlatmalarını sağlıyor. Çocuklar için verimli bir zaman dilimine olanak sağlıyor. Ayrıca kendi yeteneklerinin farkına varmalarıyla onların neler yapabileceğinin, bunların sınırsızlıklarını keşfetmelerini sağlıyor” diye belirtti.

‘Kendi yeteneklerinin farkına varıyorlar’

Öğrencilerin kurslardan keyif aldıklarını vurgulayan Resim Eğitmeni Taş, “Kurslar çocuklar için verimli bir zaman dilimi yaratıyor. Aynı zamanda çocukların kendi yeteneklerinin farkına varmalarını sağlıyor” dedi. Süreklileşen bir eğitim müfredatına sahip olduklarının kaydeden Taş, “Burada çocukların en alt düzeyden başlayarak, yeteneklerini geliştirebilecekleri en üst aşamaya kadar bir eğitim programımız var. Burada sadece resim yapmayı değil, sanatın tarihini, sanatsal akımlar hakkında eğitimlerimiz var. Bu doğrultuda çocuklar için bir sanata dair bir entelektüel hafızanın oluşmasının da zeminini hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler için kursların maliyetinin Çınar Belediyesi tarafından karşılandığına işaret eden Taş, Haziran ayında kursiyerlerin kendi resimlerini sergileyebilecekleri bir sergi açmayı planladıklarını aktardı.

12 yaş üstü herkesin kursa katılabileceğini belirten Taş, ailelere ,“Çocuklarının sanatsal eğilimlerini dikkatle izleyip gerekli yönlendirmelerini yapmalarını bekliyoruz. İster müzik, plastik sanatlar, ister spor alanında belediyemiz gerekli altyapıya sahiptir. Aileler de belediye ile irtibata geçip çocuklarının kayıtlarını yaptırabilirler” çağrısında bulundu.

Haber: Ali ABBAS YILMAZ

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.