BİGACEM, TGK ve DGF üyeliklerinden çekildi

BİGACEM, TGK ve DGF üyeliklerinden çekildi
Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkan Sinan Aygül'ün saldırıya uğramasına tepki göstermeyen Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu üyeliklerinden çekildi.

TİGRİS HABER - Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) Başkanı Sinan Aygül'ün yaptığı haberler nedeniyle Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin boksör koruması Yücel Baysal'ın ve koruma polisi Engin Kaplan'ın saldırısına uğramasına ülke genelinden ve dünyadan çok sayıda tepki geldi. Saldırıda Aygül hastanelik olurken, Baysal ve Kaplan tutuklandı.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada 17 Haziran günü gerçekleştirilen saldırının üstünden beş gün geçmesine rağmen Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (DGF) ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu'ndan (TGF) ne bir kınama ne de bir geçmiş olsun mesajı gelmediği belirtildi.

BİGACEM, oy birliğiyle iki federasyonun üyeliğinden ayrıldı

Cemiyet, bu duruma tepki olarak oy birliğiyle iki federasyonun üyeliğinden ayrıldığını duyurdu. Saldırının ardından birçok sivil toplum kuruluşu ve medya örgütlerinden tepki ve geçmiş olsun mesajlarının geldiğinin belirtildiği açıklamada "Ancak, bu süreçte Başkanımıza yapılan alçakça saldırı kadar bizleri derinden üzen bir başka durum daha yaşanmıştır" denilerek, "İlk andan itibaren asıl olaya müdahil olması gereken, cemiyet kuruluşumuzdan bu yana aktif üyesi olduğumuz DGF ve TGK asli ve en önemli görevlerinden biri olmasına ve olayın üzerinden 5 gün gibi bir süre geçmesine rağmen bir kınama mesajı yayınlanmadığı gibi DGF Başkanı Feridun ÖZTÜRK ile TGK Başkanı Nuri Kolaylı başta olmak üzere herhangi bir yöneticisi tarafından da bir geçmiş olsun telefonu dahi iletilmemiştir" ifadelerine yer verildi.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nun TGK ve DGF üyeliklerinden ayrılma kararı aldığı aktarılan açıklamada, "Tepki amacıyla yönetim kurulumuzun oy birliği ile gerek federasyondaki ve gerekse konfederasyondaki üyeliğimizi bugün itibariyle sonlandırdığımızı da kamuoyunun bilgisine sunuyoruz" denildi.

bigacem1-tigris.jpeg

(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.