BİNGÖL’DE HASTALARA ULAŞILAMIYOR

BİNGÖL’DE HASTALARA ULAŞILAMIYOR
Kar kalınlığının 1.5 metreye ulaştığı Bingöl’ün birçok köyündeki hastalara ulaşılamıyor. Yolu kapalı olan bir köydeki diyaliz hastasını kar motoru ile kurtarmak isteyen Arama Kurtarma Ekibi aşırı tipi ve fırtınadan dolayı geri döndü.

Bingöl’de son 2 gündür aralıksız devam eden kar yağışı hayatı felç etti. Özellikle köylerdeki acil hastalara ulaşılamazken köylülerin dünya ile bağlantıları tamamen kopmuş durumda. 255 köy yolunun kapalı olduğu Bingöl’ün Sancak Belde merkezi ve beldeye bağlı Balıklıçay köyündeki iki ayrı diyaliz hastası hastaneye ulaştırılamıyor. Edinilen bilgiye göre, bugün sabah saatlerinde ‘Diyaliz hastamız var yolumuz kapalı’ ihbarı ile harekete geçen Arama Kurtarma Ekibi (AKUT) Bingöl Birimi hazırlıklarını tamamlayarak yolu çıktı. Arazi aracı ile yolun açık olduğu merkez Yolçatı köyüne kadar gidebilen AKUT ekibi bu noktadan sonra yoluna kar motoru ile devam etmeye çalıştı. Çok kısa bir mesafe kateden ekip aşırı tipi ve fırtınadan dolayı geri dönmek zorunda kaldı. 6 kişilik ekip ile yola çıktıklarını ancak hastayı kurtaramadıkları için çok üzgün olduklarını ifade eden AKUT birim sorumlusu Ahmet Buzrul, "Sabah saatlerinde bize gelen ihbarla en kısa sürede hazırlıklarımızı tamamlayarak yola çıktık. Ancak görüldüğü gibi aşırı tipi var. Gitmemiz halinde yolumuzu kaybetme ve boğulma tehlikesi yaşayabiliriz. Bunun için riski göz önüne alıp geri dönmek zorunda kaldık. Hastamıza ulaşamadığımız içinde büyük bir üzüntü yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

HASTALARIN ÇARESİZ BEKLEYİŞLERİ SÜRÜYOR
Haftanın en az iki gün Bingöl Devlet Hastanesi’ndeki diyaliz makinesine bağlanması gereken Feride Batuge ve Bayram Baki isimli diyaliz hastalarının çaresiz bekleyişleri ise devam ediyor. Hasta yakını Hasan Batuge, ilgili tüm kurumlardan yardım talep ettiklerini ve yollarının açılmasından başka çareleri bulunmadığını ifade etti.(iha)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.