Binlerce lira ödemelerine rağmen yine mağdur oluyorlar!

Binlerce lira ödemelerine rağmen yine mağdur oluyorlar!
Mezun olduğu alanda iş bulamayan işsiz binlerce üniversite mezunu yaşam koçluğu için sertifika alıyor.

TİGRİS HABER - Yaşam koçu olabilmek için Türkiye’de sadece üniversite ya da bu alanda yetkin eğitim kurumlarında eğitime katılma şartını yerine getirmek yeterli bulunuyor. 1 aylık eğitim sonunda da programa başvuran kişi sertifika sahibi oluyor ve yaşam koçluğuna başlayabiliyor.

Sadece bir aylık eğitimle koçlar başka hayatlara yön vermek konusunda kendini yetkin hissetse de, eğitim süresinin ve içeriğinin yetersizliği trajikomik örneklerin gün yüzüne çıkmasına neden oluyor. Bu örneklere rağmen her gün binlerce yaşam koçu, sosyal medya paylaşım platformlarından ve iş arama web sunucuları üzerinden komik ücretlerle “Yaşam koçunuz olabilirim” ilanı veriyor. Artan işsizlik nedeniyle hem yaşam koçluğu sertifikası için binlerce TL ödeyen üniversite mezunları, hem de yaşam koçu arayıp tecrübesiz ellere düşenler mağduriyet yaşıyor.

Konuya ilişkin açıklama NLP Uzmanı Zihin Eğitmeni Burak Dalgül’den geldi. Dalgül, birçok üniversitenin akreditasyon verdiğini ve yetkinliksizliğin adeta satışa çıkarıldığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Dünyada Profesyonel Koçluk alanında uluslararası yetkili 2 kurum var. Fakat bu 2 kurumun dışında birçok üniversitenin ve özel kuruluşların kafalarına göre akreditasyon verdiğini görüyoruz. Bunun doğal sonucunda da parayla yetkinliksizliğin satılması gibi bir durumla yüz yüze kalıyoruz. Örneğin bir danışan, Profesyonel Koçluk yaptığını iddia edem birisine gidip “Hayatım neden bu kadar kötü gidiyor?” diye sorunca “Geçmişte birisinin ahını almış olabilirsin” gibi akıldan yoksun bir cevap alıyor.

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.