Bitlis'te gösteri ve eylem yasağı kaldırıldı

Bitlis'te gösteri ve eylem yasağı kaldırıldı
Bitlis Valiliği, Van'da yaşanan mazbata krizi nedeniyle uygulanan 15 günlük eylem ve gösteri yasağının kaldırıldığını duyurdu.

TİGRİS HABER - Bitlis'te, Van Belediye Başkanlığını kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının alınmasının ardından başlayan tepkiler nedeniyle uygulanan eylem yasağı kaldırıldı.

Bitlis Valiliği, Zeydan'ın mazbatasını teslim almasıyla sonuçlanan olayların ardından açıklama yaptı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, 3 Nisan'da alınan 15 günlük yasaklama kararının bugün itibarıyla iptal edildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülke gündemini meşgul eden olaylar ve gelişmelerle ilgili eylemler ve saldırı olaylarının önüne geçmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek, bu bağlamda milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler, başkalarının hak ve özgürlükleri, genel asayişin devamının temini ve şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla Bitlis sınırları içinde 3 Nisan saat 00.01'den 17 Nisan saat 23.59'a kadar 15 gün süreyle alınan yasaklama kararı iptal edilmiştir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.