Bölge illerinde kar esareti

Bölge illerinde kar esareti
Bölge illerinde etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Ekipler kapanan yolları için çalışmalarını sürdürüyor.

TİGRİS HABER- Van, Hakkari, Bingöl, Bitlis, Şırnak ve Siirt’te etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yüksek rakımlı yerleşim yerlerinde kar kalınlığı 2 metreyi geçti, alçak bölgelerde ise bir çok köy yolu ekipler tarafından açılıyor. Karayolları ekipleri ilçe ana yolları açıyor, özel idare ekipleri ise köy yollarını teker teker ulaşıma açıyor. Karda mahsur kalanların imdadına karla mücadele ekipleri yetişiyor. İki minibüsün çıkmadığı rampada buzlanma nedeniyle araçlar yoldan çıktı. Ekipler yolları açtıktan sonra araçları saplandığı yerden çıkardı. Beytüşşebap ilçesine bağlı Mutluca, Bolağaç, Pirinçli, Koyunoba, Akçayol, Boğazöğren grup köy yolu ekipler tarafından açıldı. Yüksek rakımlı Bölücek ve Ballı grup köy yolları ise açılmaya çalışılıyor. Koyunoba köyü muhtarı İsmail Alp ekiplere yolları açtıkları için teşekkür etti. Alp, "Ekiplerimiz son yıllarda çok güzel çalışıyor. Kaymakamlığımıza ve ilçe özel idare ekiplerimize çok teşekkür ederim" dedi.

Greyder operatörü Mikail Gök ise "Yolları açıyoruz. Sabah tekrar kapanıyor. İlçemize bağlı bütün köy yollarımızı açmaya başladık. Şimdi Akçayol grup köy yollunu açıyoruz. Mahsur kalanları kurtardık. Kar aniden bastırıyor ve yollar kapanıyor. Kış ayları boyunca vatandaşlarımızın yollarını en kısa sürede açmaya çalışacağız" diye konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.