Bölge illerinde seçim çalışmaları devam ediyor

Bölge illerinde seçim çalışmaları devam ediyor
BDP Bölge illerinde seçim çalışmalarına hız verdi. Eş başkan adayları başta Diyarbakır olmak üzere Şanlıurfa, Elazığ ve Siirt’te esnaf ziyareti gerçekleştirdiler.

Yerel yönetim seçimlerine "Öz yönetimle özgür kimliğe" şiarıyla hazırlanan BDP, Diyarbakır'ın Dicle ve Sur ilçelerinde, Urfa, Viranşehir, Elazığ, Siirt ve Kurtalan ilçesinde çalışmalarını sürdürdü. DÖKH'ün "Özgür Kadınla Demokratik Ulusa" kampanyası çerçevesinde Kurtalan'da kurulan çadırda konuşan Siirt Eş Başkan Adayı Belkız Epözdemir, kadının özgürlüğünün toplumun özgürlüğü olduğunu söyledi.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesi belediye eş başkan adayları seçim çalışmaları kapsamında esnaf ve köy ziyareti gerçekleştirdi. Eş başkanlar Abdulsamet Bilgin ve Fevziye Arukan'ın da aralarında bulunduğu grup merkezdeki esnafları ziyaret etti. Esnafın sorunları ile beklentilerini dinleyen BDP'liler daha sonra Kelbin (Bozoba) köyünü ziyaret etti. Köy girişinde ilgiyle karşılanan BDP'liler köy sakinlerini dinledi. Köy sakinlerini dinleyen BDP'liler sorunların çözüm noktasında ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Ziyaretin ardından BDP'liler köyden ayrıldı. 
Diyarbakır Sur Belediye eş başkan adayları Seyid Narin, Fatma Şık Barut ve Büyükşehir Belediye Eş Başkan Fırat Anlı ilçedeki esnafları ziyaret etti. Adaylar, sınırların kaldırılması ve Kürtlerin birliğini pekiştirmek amacıyla yarın saat 12.00'da 5 Nisan Mahallesi'nde yapılacak olan etkinliğe çağrıda bulundu. Ziyaretlerin ardından Eğitim Sen ve KURDİ-DER ziyaret edildikten sonra Kulp Yas Evi'ne geçildi. 

 

BDP Siirt Belediye Eş Başkan Adayı Tuncer Bakırhan, seçim çalışmaları kapsamında beraberindeki heyet ile Siirt Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. BDP'liler, kenttin sorunlarının çözümüne yönelik Cemiyet Başkanı Cumhur Kılıççıoğlu ve cemiyet üyelerinin görüş ve önerilerini aldı. Ziyaretin ardından Bakırhan, BDP il binasına geçerek burada Alan, Çal, Tınaztepe ve Conkbayır mahallelerinden oluşan İkinci Bölge Seçim Komisyonu ile bir araya gelerek yapılan çalışmaları değerlendirdi. 
 

BDP Kurtalan İlçe Kadın Meclisi, DÖKH tarafından 9 Ekim'de başlatılan "Özgür kadınla demokratik ulusa" kampanyası ve seçim çalışmaları kapsamında Fırat Dicle Mahallesi'nde çadır kurdu. BDP ilçe binası önünde bir araya gelen kadınlar Siirt MKM arbane grubu eşliğinde Fırat Dicle Mahallesi Yeni Doğan kavşağında kurulan çadırın önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Urfa'nın merkez Karaköprü ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirildi. Karaköprü Belediye Eş Başkan Adayı avukat Gülay Koca ve beraberindeki heyet ile çok sayıda yurttaş ilçe merkezindeki esnafı ziyaret ederek, projeleri hakkında bilgi verdi.

HDK Urfa Meclisi Viranşehir’de bileşenleri ile toplantı gerçekleştirdi. Kışla Mahallesinde bulunan SES şubesinde yapılan toplantıya HDK Urfa İl Meclis Yürütme Üyesi Zeynel Üçbudak, HDP Urfa Yöneticisi Ahmet Vural, HDP Viranşehir İlçe Yöneticileri Kadım Yavuklu ve Atalay Şenbayram ve HDK Viranşehir bileşenleri katıldı.

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçim çalışmaları kapsamında BDP Elazığ Karakoçan ilçe örgütünü ziyaret etti. İlçe girişinde çok sayıda yurttaş tarafından coşkuyla karşılanan Aydoğan ve beraberindekiler, BDP Karakoçan seçim bürosuna geçti.

bolge-illerinde-secim-1.jpg


bolge-illerinde-secim-2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.