Bölge illerindeki camiler çocuk sesleriyle şenlendi

Bölge illerindeki camiler çocuk sesleriyle şenlendi
Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl düzenlenen yaz Kur'an kursları ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki camilerden çocuk sesleri yankılanıyor.

TİGRİS HABER- Her sene binlerce çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur'an kursları bu yıl "Haydi Koş Gel Camiler Seninle Güzel" ve "Geldi Yaz Tatili Şimdi Kur'an Öğrenme Vakti" temasıyla başladı. 26 Ağustos'a kadar sürecek kurslar Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde büyük ilgi gördü. Diyarbakır, Mardin ve Siirt'te aralarında ecdat yadigarı asırlık yapıların da bulunduğu yüzlerce camide binlerce çocuğa Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra manevi değerler de öğretilecek. Yaklaşık 2 ay sürecek kurslarda çocuklar sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle de buluşacak.

kuran-kursu-1.jpg

Diyarbakır'da hedef 50 bin öğrenciye ulaşmak

Diyarbakır'da cami ve Kur'an kurslarının yer aldığı 2 bin 298 merkezde 35 bin çocuk eğitim görüyor. İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, kentte yaz Kur'an kurslarının büyük bir coşku ve heyecanla başladığını söyledi.

Kurslarda ciddi bir yoğunluk olduğunu, kayıtların halen devam ettiğini belirten İmamoğlu, "Geçen sene Diyarbakır'da yaz Kur'an kursuna katılan öğrenci sayımız 46 bindi. Bu sene 50 bine ulaşmayı arzu ediyoruz." dedi.

Bu kursları çok önemsediklerini ifade eden İmamoğlu, çocuklara namazı, Kur'an-ı Kerim'i öğrettiklerini, Allah, kısa sureler, peygamberler ve meleklerle ilgili bilgiler verdiklerini anlattı.

İmamoğlu, "Başta Ulu Cami'miz olmak üzere tarihi camilerimizin hepsinde yaz Kur'an kurslarımız devam ediyor. Velilerimizin o camilere çocuklarını götürmesi manevi haz açısından daha da önem arz ediyor. Tüm tarihi camilerimizde çocukların güzel bir şekilde katılımlarını gördük. Rabb'im sayılarını artırsın." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.