BU ÇAĞDA BU NASIL BİR ZİHNİYET ???

BU ÇAĞDA BU NASIL BİR ZİHNİYET ???
Şanlıurfa Belediyesi, dilenen çocukları 'kurtarıp' zabıta karakoluna kapattı

Şanlıurfa Belediyesi, trafik ışıklarında dilencilik yapan çok sayıda çocuğu 'sokaktan kurtarıp' zabıta karakolu olarak kullanılan bir binada parmaklıkların arkasına kapattı. Bir vatandaşın cep telefonuyla görüntülediği çocukların, kilidi kırmak için taş istedikleri görüldü.

RADİKAL - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentte dilenen çocukları sokaktan "kurtarıp" parmaklıklı bir binaya kapattı. Belediye, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından olayı yalanlamazken, çocukların kapatıldığı yerin zabıta karakolu olduğunu ve çocukların konduğu binadaki parmaklıkların, "tarihi doğu surlarını korumak amacıyla" yapıldığını duyurmakla yetindi.

Şanlıurfa’dan yayın yapan Ruha TV’nin ortaya çıkardığı görüntülere göre çoğunluğu Suriyelilerden oluşan ve trafik ışıklarda dilenen çocuklar, bulundukları yerlerden toplanarak parmaklıklı bir yere kilitlendi. Çocuklar, kapının kilidini kırmak için yoldan geçenlerden taş ve yardım istedi.

İçeride uzun süre aç ve susuz kalan çocuklar, çevreden geçen yurttaşların uzattığı yiyecek ve içeceklerle karınlarını doyurdu. Bu sırada zabıta ekiplerinin de binanın bahçesinde bekledikleri görüldü.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, görüntüleri inkar etmedi. Belediye'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Söz konusu bina Tarihi Doğu Surları’mızda bulunan ve daha önce Zabıta Daire Başkanlığımız İdari Binası olarak kullanılmaktaydı. Şu anda ise Bölge Zabıta Amirliği olarak kullanılmakta olan bir yerdir. Bahse konu demir korkuluklar proje kapsamında tarihi yapıyı korumaya yönelik olarak Doğu Surları onarım kapsamında yapılmıştır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.