Bu seçim, çok konuşulacağa benziyor

Bu seçim, çok konuşulacağa benziyor
Ankara'da seçim sonuçlarına itiraz eden ve Yüksek Seçim Kurulu önünde bekleyen CHP'lilere polis TOMA'larla müdahale etti.

Haber Merkezi-Ankara’da  resmi olmayan seçim sonuçlarına itiraz eden ve oyların tekrar sayılmasını isteyen CHP’liler, Yüksek Seçim Kurulu binası önünde büyük bir kalabalık oluşturdu. Çok sayıda polis ve TOMA'lar YSK binası  önüne geldi. Polis ekiplerinin YSK binası önüne gelmesi nedeniyle hareketlilik de arttı. Polis ekipleri yolu trafiğe açmak için anons yaptı, kalabalık yol kenarına çekilirken müdahale başladı.

TOMA'lar tazyikli suyla müdahale etti

Yüksek Seçim Kurulu önünde bekleyen gruba polis tazyikli su ve ses bombasıyla müdahale etti.YSK önünde öğle saatlerinde toplanan grup sloganlar attı, İstiklal Marşı ve 10'uncu Yıl Marşı okudu. Bekleyişlerini sürdüren grubun kalabalıklaşmasının ardından Mithatpaşa Caddesi trafiğe kapandı. Gruba dağılmaları yönünde yaptıkları uyarının ardından polis, tazyikli su ve ses bombasıyla müdahale etti.YSK önündeki güvenlik önlemleri artırılırken bazı göstericilerin kaldırım önündeki bekleyişi sürüyor.Üst geçidin üzerinde bekleyenlere de tazyikli su ile müdahale edildi. Polisin, kalabalığı dağıtmak için ses bombası da kullandığı duyuldu.

Gökçek: biz de itiraz ediyoruz

Mansur Yavaş, YSK 'ya itiraz süresinin uzatılması için başvururuken Melih Gökçek de Ankara’da  90 binden fazla oyun iptal edildiğini ve bunun 3 puan anlamına geldiğini dile getiren Gökçek, "Bizim tespitimize göre 70 bin oy bize ait olan oy. Akşam arkadaşlarla konuştuk durduk. Biz de itiraz ediyoruz." dedi.

Merkezin içine girişler yasaklandı

CHP mensubu çok sayıda kişi, sabahın erken saatlerinden itibaren Yenimahelle İlçe Seçim Kurulu'nun görev yaptığı Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin önünde toplanmaya başladı. Kalabalık, dışarıdan içeriye oy çuvalı sokulmaması veya içeriden dışarıya çıkarılmaması için nöbet tutuyor. Merkezin önünde polis, önlem aldı. Merkezin içine girişler yasaklandı.

Polisin kurduğu barikata CHP’liler de 2. bir barikat oluşturdu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Ak Parti Genel  Sekreteri Haluk İpek ile  Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan sabah saatlerinde merkeze geldi. CHP’liler Kapusuz'un içeriye alınmasına tepki gösterdi. Kapusuz, daha sonra ilçe seçim kurulunun bulunduğu merkezden ayrıldı.

Polisin barikat kurduğu merkezin önünde, CHP’liler de ikinci bir barikat oluşturdu. Merkezin önündeki gergin bekleyiş sürüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.