Bulunan kemikler Adli Tıp Kurumu'na gönderildi

Bulunan kemikler Adli Tıp Kurumu'na gönderildi
HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve ilçe yöneticisi Ebubekir Deniz için Mardin'in Dargeçit ilçesindeki mezarlıkta yapılan kazı çalışmasında battaniye içerisinde bir ceset bulundu.

Mardin - Şırnak'ın Silopi ilçesinde 25 Ocak 2001'de gözaltına alınan ve kendilerinden bir daha haber alınamayan HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve ilçe yöneticisi Ebubekir Deniz için Mardin'in Dargeçit ilçesindeki mezarlıkta yapılan kazı çalışmasında battaniye içerisinde bir ceset bulundu. Cesetten alınan numuneler, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 25 Ocak 2001'de gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve ilçe yöneticisi Ebubekir Deniz için Mardin'in Dargeçit ilçesindeki mezarlıkta bugün yapılan kazı çalışmasında battaniye içinde bir ceset bulundu. Kemiklerin karardığı görülürken, bu görüntü cenazenin yakıldığı şüphelerine neden oldu. Kazı çalışması sona ererken, cesetten alınan parçalar incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kazı çalışmasında hazır bulunan Tanış'ın babası Şuayip Tanış, "Daha önce yaptığımız başvurularda yetkililer oğlumun PKK'lilerle birlikte bir çatışmada yaşamını yitirdiğini söyledi. Ama oğlum herhangi bir çatışmada değil, devletin kendi eli ile öldürüldü" dedi. Bugün buruk bir sevinç yaşadığını dile getiren Tanış, en azından çocuğunun cenazesine yakın olduğunu söyledi. 

kemik-1.jpg



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.