Büyükşehir Belediyesi Kırklar dağı için çalışma başlattı

Büyükşehir Belediyesi Kırklar dağı için çalışma başlattı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin gözbebeği konumunda olan Kırklar Dağı’nın hak ettiği değere kavuşması için çalışma başlattı.

TİGRİS HABER- Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve turistik mekânlarını gelecek nesillere sorunsuz şekilde taşımak amacıyla yatırımlarına devam ediyor.

Vali Münir Karaloğlu’nun alanı denetlemesi ve eksiklikleri tespit etmesinin ardından harekete geçen Park ve Bahçeler ile Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlıkları, Diyarbakırlılar açısından oldukça önemli bir yere sahip olan Kırklar Dağı’nı vatandaşın hizmetine sunmak için çalışmalara başladı.

Yeni yol açılacak

Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, çalışmalar kapsamında alanın yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun şekilde ziyaret edilmesi sonucu oluşan trafik sıkışıklığını gidermek için harekete geçti.

Kırklar Dağı’ndan Ongözlü köprüye750 metre uzunluğunda, 15 genişliğinde yeni yol açacak olan ekipler, Bağıvar Köprüsü’nden Kırklar Dağı’na kadar olan yolda çalışma yürütecek. Diyarbakırlıların Kırklar Dağı’nı, rahatlıkla ziyaret edebilmelerini sağlamak amacıyla ekipler, alanda otopark da inşa edecek.

Kırklar dağının etekleri ışıklandırılacak

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, yapılacak altyapı çalışmaların ardından vatandaşların Kırklar Dağı’nın eteklerinde hoşça vakit geçirebilmeleri için 415 bin metrekarelik alanda çevre düzenlemesi işlemleri gerçekleştirecek.

400 bin metrekare alana çeşitli türlerde ağaç, çiçek ve çalı dikilerek Kırklar Dağı etekleri yeşillendirilecek. 15 bin metrekare alan ise sert zeminden oluşacak. Kırklar Dağı çevre düzenlemesinde ekipler, vatandaşların alanı gece saatlerinde de rahatlıkla gezilebilmesi adına ışıklandıracak, belirlenen bölümlere kamelya ve çöp kovaları yerleştirecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum