Büyükşehir’den ‘hayvanlar ölüme salındı’ açıklaması

Büyükşehir’den ‘hayvanlar ölüme salındı’ açıklaması
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ‘Yüzlerce hayvan ölüme terk edildi’ şeklinde basında yer alan haberler üzerine açıklama yaptı. Bakımevi’ndeki yenileme çalışmaları kapsamında yaklaşık 100 adet kedi ve köpeğin doğaya bırakıldığı belirtildi.

TİGRİS HABER- Birçok basın yayın organında çıkan haberler üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yazılı bir açıklama yaptı. Belediye tarafından yapılan açıklama şöyle, “Bazı medya organlarınca yayınlanan ‘Diyarbakır’daki hayvan bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde 300-400 sokak hayvanı ölüme terk edildi’ başlıklı haberde barınaktaki hayvanların ölüme terk edildiğine yönelik iddialara yer verilmiştir. Söz konusu iddialar tamamen asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır.

Engelli kedi ve köpekler Mardin’e nakil edildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimizin fiziki ve teknik koşullarının yetersiz kalması nedeni ile daha iyi hizmet verebilmek için alt yapısı güçlü ve modern bir şekilde yeni bir hayvan bakım evi ve rehabilitasyon merkezi çalışmalarına başlandığı için, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa istinaden muayene, tedavi, aşılama ve kısırlaştırma işlemleri tamamlanan yaklaşık 100 adet kedi ve köpek yasa gereği doğaya bırakılmıştır. Yine merkezimizde bulunan 20 adet ampute (engelli) kedi ve köpek Mardin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezine geçici olarak nakil edilmiştir.

İddialar tamamen asılsız

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak pandemi nedeni ile sokağa çıkma kısıtlaması olan günlerde ve kar yağışının yaşandığı günlerde can dostlarımızın beslenmesi için birçok yerde beslenme odakları oluşturulmakta ve bu odaklarda düzenli bir şekilde kuru mama bırakılmaktadır. Bazı çevrelerce kasıtlı olarak ortaya atılan iddialar tamamen asılsız olup, yapılan hizmetleri gölgeleyerek kamuoyunda olumsuz algı yaratmaya yönelik çabalardan ibarettir” ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.