Çalışmalar daha da hızlanabilir!

Çalışmalar daha da hızlanabilir!
20 yıldır esnafın tepkisinden dolayı altyapı çalışmaları bir türlü yapılmayan Sakarya caddesinde bir hafta önce başlayan altyapı çalışmaları sürüyor.

Ali Abbas Yılmaz / Özel

DİSKİ 5 günde kanalizasyon çalışmalarını tamamladı ancak esnaf DEDAŞ ve Diyar Gaz'ın da peş peşe caddedeki çalışmalarına başlamasını istiyor.

DİSKİ 5 günde bitirdi

Sakarya caddesi esnafları derneği başkanı Emel Örnek, caddedeki altyapı çalışmalarını  Tigris Habere değerlendirdi. Çalışmaların daha koordineli bir şekilde yürütülmesi ve esnafın mağduriyetinin minimuma indirilmesi gerektiğini ifade eden Örnek, "Büyükşehir Belediyesinin Sakarya caddesini yenilme kararının ardından DİSKİ Sakarya caddesinde altyapı çalışmalarına başladı. Beş gündür DİSKİ'nin altyapı çalışmaları sürüyor ve bu çalışmada sona gelindi. Caddede büyük bir çalışma başladı. Elektrik kablolarının yer altına alınması, Doğalgaz çalışmaları, parke taşlarının yenilenmesi, dükkanların dış cephe giydirmeleri, tentelerinin yenilenmesi, tabelaların yenilenmesi, ışıklandırma vs. caddenin yeni ve modern bir görünüme kavuşması için yoğun bir çalışma başlatıldı. Tabii öncelikli olarak altyapı çalışmaları yapılıyor.

DİSKİ'nin çalışmaları bitti sırada DEDAŞ VE Diyar Gaz var

img_8366.jpg

20 yıldır Sakarya caddesinin altyapı çalışmalarının tamamlanması için projenin hazır olduğunu ancak esnafın çalışmaların başlamasına gösterdiği tepkiden dolayı çalışmaların bir türlü başlatılamadığını belirten Örnek, "Bugün bu çalışmaların başlatılmasında, esnafın ikna edilmesinde derneğimizin ciddi katkıları oldu. Çalışmalar başladı ve ilk olarak DİSKİ kanalizasyon çalışmalarını başlattı ve şuan bu çalışma bitmek üzeredir. Sonrasında da DEDAŞ, Diyar Gaz ve Telekom çalışmalara başlayacak. Altyapı çalışmalarından sonra ise üst yapı ve cephe giydirmeleri, ışıklandırma vs. çalışmaları yapılacak. Sözkonusu bu çalışmalar süresince esnafın mağdur olmaması için gece gündüz çalışmaların üzerinde duruyoruz,  denetliyoruz. İki haftayı bulabilecek bir çalışmayı 5 gün içinde bitirdik. Her bir bölümdeki esnaflarımız en fazla bir gün mağduriyet yaşadılar. Burada yaklaşık 300 esnaf var ve mümkün mertebe esnafımızın mağduriyetini en aza indirmek için çabalıyoruz. Tabii yine de buna rağmen yer yer esnaflarımızın, çalışmaların daha hızlı ilerlemesi konusunda serzenişleri oluyor. Elbette ki tüm çalışmaların aynı anda yürütülmesi mümkün değil. DEDAŞ'ın projesi şuan büyükşehirdedir. Projenin onay alamsından sonra DEDAŞ da hızlı bir şekilde çalışmaları tamamlaması için biz de dernek olarak gerekli denetimlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

'Çalışmaların daha hızlı ve koordineli yürütülmesi esnafın yararınadır'

Sakarya caddesindeki çalışmaların tamamlanmasından sonra caddenin güzel bir görünme kavuşacağını ve esnafın çalışmalar sırasında yaşadığı geçici mağduriyeti en kısa zamanda atlatacağını belirten Örnek, " Sakarya caddesi günde on binlerce insanın uğradığı ve büyük bir insan sirkülasyonunun yaşandığı büyük bir alışveriş alanıdır. Caddenin sokak sağlıklaştırma çalışmaları başlamadan önceki durumu gerçekten buraya yakışan bir görüntü değildi. Dernek olarak kurulduğumuz günden beri caddenin sorunlarını sürekli bir şekilde dile getirdik. Büyükşehir Belediyesi de bizim bu talebimize karşılık verdi ve çalışmaları başlattılar. Çalışmaların başlaması elbette ki cadde esnafları olarak bizim için memnuniyet verici bir durumdur. Bundan sonrası için beklentimiz çalışmaların en hızlı bir şekilde tamamlanması ve projenin biran önce hayat bulmasıdır. Bu yanıyla çalışmaların daha da hızlandırılması ve esnafın yaşayacağı mağduriyetin en aza indirilmesi büyük önem taşımaktadır. DİSKİ'den hemen sonra DEDAŞ ve Diyar Gaz'ın da en kısa zamanda ve peş peşe çalışmaları tamamlamaları esnafın yararına olacaktır. Çok yoğun bir cadde ve bu yoğunluk göz önüne alınarak çalışmaların daha hızlı ve koordineli bir şekilde yapılması gerektiği kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

'DİSKİ'nin işini bitirdiği yerde Diyar Gaz ya da DEDAŞ çalışabilir'

Sakarya caddesi esnaflarından Selahattin Işık, altyapı çalışmalarının hızlandırılmasını ve esnafın mağduriyetinin en aza indirilmesini talep etti. Işık, şöyle konuştu; "Bir haftadır Sakarya caddesinde altyapı çalışmaları sürüyor. DİSKİ'nin kanalizasyon çalışması bitmek üzere. DİSKİ'nin çalışmalarını tamamladığı bölümlerde Diyar Gaz, DEDAŞ ya da Türk Telekom çalışabilir. Esnafız bizim için bir gün de çok önemli. Caddenin başında bir haftadır DİSKİ çalışmalarını bitirmiş ama diğer çalışmalar henüz başlamamış. Halbuki, DİSKİ'nin işini bitirdiği yerde Diyar Gaz ya da DEDAŞ çalışabilir. Bu yanıyla çalışmaların ağır gittiğini söyleyebilirim. Daha iyi bir koordinasyon ile çalışmaların daha da hızlandırılabileceği kanaatindeyim. Çalışmalar ne kadar hızlı yapılsa esnaf için o kadar iyidir."

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.