CHP ve DEM Parti görüşmesi sonrası açıklama
TİGRİS HABER - Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile yaklaşık 2 saat süren görüşme gerçekleştirdi.
Görüşmenin ardından konuşan Özel, ara seçim tartışmalarına ilişkin net mesaj verdi:
"Şu anda ara seçim zorunluluğu vardır ve yapılmalıdır. Anayasa bunu öngörüyor. Yapılmazsa hem Numan Bey hem de iktidar partisi sorumluluğu taşır."
Özel, ayrıca “Terörsüz ve Demokratik Türkiye” raporunun 6. ve 7. maddelerine dikkat çekerek, terörün sonlandırılması ve demokratik adımların atılmasının önemini vurguladı. CHP lideri, siyasi etik konusunda da önemli açıklamalarda bulundu:
"Siyasi Etik Yasası'nın çıkmasını istiyoruz. Kendine güvenen herkes, mal varlığını ve gelir kaynaklarını açıklasın. Ekrem İmamoğlu da, Özgür Özel de, Erdoğan da, Akın Gürlek de muaf değildir."
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise, Türkiye’nin demokratikleşmesi için yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Hatimoğulları, Abdullah Öcalan’ın doğduğu evin müze yapılmasına ilişkin iddiaları doğrulayarak, "Sayın Öcalan'ın doğduğu evin müze olmasını tabii ki isteriz, olursa ne güzel olur. Bununla ilgili girişimler devam ediyor" dedi.
Ekonomik gelişmelere de değinen Özel, Türkiye’nin kırılgan ekonomisine dikkat çekerek, uluslararası krizlere karşı vatandaşın korunması gerektiğini söyledi. Ayrıca, kayyım uygulamalarına son verilmesi ve Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanması gerektiğini vurguladı.
DEM Parti lideri Hatimoğulları, olası bir erken seçime hazırlıklı olduklarını belirterek, Siyasi Etik Yasası’nın yalnızca seçilmişleri değil, bürokratları da kapsayacak şekilde Meclis’ten geçirilmesi gerektiğini ifade etti.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.