CHP’ye atanan Kayyum’dan “çağrı” heyeti açıklaması

CHP’ye atanan Kayyum’dan “çağrı” heyeti açıklaması
Mahkeme kararıyla CHP Diyarbakır il başkanlığına atanan kayyum heyeti, ‘Çağrı heyeti’ imzasıyla kamuoyuna bilgilendirme açıklaması yaptı. Açıklamada, verilen karar ve izlenecek süreç ile ilgili kamuoyuna açıklayıcı bilgi verildi.

TİGRİS HABER - Basına ve kamuoyuna başlıklı, çağrı heyeti imzalı açıklamada, süreç şöyle anlatıldı;

“Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanlığına 18.07.2022 tarihinde Ankara 9.Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından en kısa süre içinde olağanüstü kongre yapılması için çağrı kurulu olarak görevlendirilmiş bulunmaktayız.

Mahkeme gerekçeli kararında olağanüstü kongre için yeterli imza toplanmasına rağmen parti tüzüğüne göre hareket edilmemesinden dolayı sayın mahkemece bu kararı vermiştir.

Mahkeme kararından anlaşılacağı üzere davacının parti üyesi olduğu yine mahkeme tarafından görevlendirilen heyette yıllarını partiye vermiş parti emekçileridir. Amacımız en kısa zamanda adil, demokratik, katılımcı, bütünleştirici ve barışçıl bir ortamda olağan üstü kongreyle partimizi daha güçlü daha birleşik bir şekilde seçime götürmek önceliğimizdir.

Bu öncelik , fiili ve hukuki gerçeğe rağmen algı yönetimi yapılarak görevlendirilen heyeti ve mahkeme kararını haksız ve keyfi bir şekilde tartışmaya açmak birlik ve beraberliğimize en çok ihtiyaç duyduğumu bu süreçte partimize telafisi güç zararları verdiği açık olup parti geleneğimiz ve demokratik ilkeler karşısında bu durumun tasvip edilmekten uzak kabul edilmez bir durumdur.

CHP iktidarına ihtiyaç duyulan ve iktidar yolunda emin adımlarla ilerlerken hak, hukuk ve adalet anlayışı içerisinde partimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Görevimiz mahkeme kararıyla başlatılmş olup en kısa zaman içerisinde CHP ye ve CHP’li olmaya yakışır bir biçimde seçim sürecini tamamlayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Saygılarımızla.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.