'Çocuğunuz 10 dakika geç gelse ne yaparsınız?'

'Çocuğunuz 10 dakika geç gelse ne yaparsınız?'
PKK'nin 18 Eylül günü alıkoyduğu Astsubay Şahin Özbey'in babası Gürsel Özbey, Pülümür Vadisi'nde sürdürülen operasyonların durdurulması ve ölümlerin önüne geçmek için canlı kalkan oldu.

 

DERSİM -  Yaklaşık bir aydır çocuğundan haber alamadığını belirten baba Özbey, devlet yetkililerine "Sizin çocuğunuz 10 dakika eve geç gelse siz ne yaparsınız? Ben gidip oğlumu gözlerimle görmek istiyorum. Ölümleri bitirelim. Operasyonlara son verelim" çağrısında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP'nin talimatıyla devreye konulan ve ülkeyi kaosa sürükleyen savaş politikaları kapsamında askeri operasyonların sürdürüldüğü bölgelerden biri de Dersim'in Pülümür Vadisi. Pülümür ilçesi kırsalında başlatılan ve 4. gününe giren operasyon bölgeye yapılan askeri sevkiyatlarla devam ediyor. Operasyonun durdurulması ve olası ölümlerin önüne geçmek amacıyla bölge halkının çatışma bölgesine gitmesine izin verilmezken, canlı kalkanlar içerisinde yer alan en dikkat çekici isim ise 18 Eylül günü PKK tarafından alıkonulan Astsubay Şahin Özbey'in babası Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey oldu. 

Oğlu asker olan ve bir yeğeni ise PKK'de yaşamını yitiren baba Özbey, bölgede yürütülen operasyonların durdurulması ve akan kanın durması için canlı kalkan eylemine katılmak istediğini söyledi. Operasyonların durması için canlı kalkan olmayı ve elinden geleni yapmak istediğini ifade eden baba Özbey, hayatı boyunca insanların ölmemesi için mücadele ettiğini ve insanların ölmemesi için mücadele etmeye devam edeceğini aktardı. Baba Özbey, "Ben başta Dersim bölgesi ve diğer bölgelerde devam eden operasyonlara 'dur' demek için burada bulunuyorum. Çocuğum 3 aylık asker iken 18 Eylül günü alıkonuldu. Ve ben bir aydır çocuğumdan haber alamıyorum. Çocuğumun durumu nedir bilmiyorum" dedi. 

'Çocuğunuz 10 dakika eve geç gelse ne yaparsınız?'

Bir baba olarak bir aydır yaşayan bir ölü gibi olduğunu kaydeden baba Özbey, devlet yetkililerine "Sizin çocuğunuz 10 dakika eve geç gelse siz ne yaparsınız? Ben gidip oğlumu gözlerimle görmek istiyorum" diyerek seslendi.

'Operasyonlara son verin' çağrısı

Tek isteğinin artık insanların ölmemesi ve operasyonların durdurulması olduğunu dile getiren baba Özbey, şöyle devam etti: "Bir an önce barışa ve huzura katkıda bulunalım. Ölümlerin olmasını artık istemiyoruz. Bu dağdaki insanlar içinde, asker içinde polis içinde aynıdır. Ölümlere bir son verilmesi gerekiyor. Bunun için buraya elimden geleni yapmaya geldim ve yapmaya devam edeceğim. Yetkililere sesleniyorum. Ölümleri bitirelim. Operasyonlara son verelim. Barış, barış, barış diyorum."(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.