Çocuk Dengbêj Divanı düzenlendi

Çocuk Dengbêj Divanı düzenlendi
Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı’na bağlı Aram Tigran Kent Konservatuvarı Çocuk Bölümü öğrencileri, Çocuk Dengbêjler Divanı düzenledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı’na bağlı Aram Tigran Kent Konservatuvarı, ezgi, stran ve dengbêjlik kültürünü nesilden nesile aktarmak amacıyla Çocuk Dengbêjler Divanı düzenledi. İki hafta üst üste düzenlenen Dengbêjler Divanı’na, Konservatuvarın Çocuk Bölümü’nden 6-17 ve 2.5-5.5 yaş grubu öğrenciler, aileler ve yaklaşık 400 kişi katıldı. Etkinliğin sonunda çocuklara 1.Yarıyıl Müziksel Gelişim Dosyaları verildi. İki haftalık tatilin ardından çocuklar, eğitimlerine kaldıkları yerden devam edecek.

Ayda bir kez düzenlenecek Çocuk Dengbêjler Divanı hakkında bilgi veren Konservatuvar Müdürü Şêrko Kanîvar, çocukların grupla ve kendi başına söyleme yetilerinin geliştiği etkinliğe, her divan için bir dengbêjin katıldığını söyleyerek, “Böylelikle stranların nesilden nesile aktarımı da sağlanmış oluyor” diye konuştu.

Haber: Ali ABBAS YILMAZ

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.