VİDEO - Çocuklar Anzele’ye, yaşlılar gölgeye

VİDEO - Çocuklar Anzele’ye, yaşlılar gölgeye
Diyarbakır’da sıcak havanın etkisi artarak devam ediyor. Sıcaktan etkilenen çocuklar Sur ilçesinde bulunan Anzele havuzunda serinlenirken, yaşlılar ise, ya evden çıkmıyor ya da buldukları gölgelik alanlarda güneşin etkisinden kurtulmaya çalışıyorlar.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Bir süredir normale dönen sıcaklıklar, son iki gündür yine yükselmeye başladı. Meteorolojinin tahminlerine göre sıcaklıklar, mevsim normallerinin yaklaşık 8 derece üzerine çıkacak. Tüm yurtta sıcaklıkların 4-5 derece yükseliş yaşaması bekleniyor.

diyarbakir-sicaklik-tigris.jpg

Uzmanlar, artan sıcaklar karşısında çocuk ve yaşlıları gün ortasında dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyor. Buna rağmen tarihi Sur ilçesinde bulunan Anzele havuzunda çocuklar serinlemenin keyfini çıkarıyor. Yaşlı insanlarda buldukları gölgeliklerde dinlenmeye çalışıyor. Öte yandan zorunlu olarak dışarı çıkan yurttaşlar, mümkün olduğu kadar güneşten korunuyor, başlarına çanta, gazete, dergi gibi malzemelerle güneşin etkisini azaltmaya çalışıyorlar. Halk otobüsü ve şehir içi minibüslerine binen vatandaşlarda bazı araçlarda klimaların çalışmadığını, bu nedenle sıkıntı yaşadıklarını belirtiyorlar.

diyarbakir-sicaklik-tigris1.jpg

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.