CTE'den "Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevinde şüpheli ölüm" haberlerine ilişkin açıklama

CTE'den "Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevinde şüpheli ölüm" haberlerine ilişkin açıklama
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevinde kalan bir Emel Hacıoğlu’nun, cezaevinde değil, kaldırıldığı hastanede tedavi altındayken hayatını kaybettiğini, konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

TİGRİS HABER - Kurumdan yapılan açıklamada, bazı basın-yayın kuruluşlarında ve sosyal medya platformlarında, "Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevinde şüpheli ölüm" şeklinde haberlerin yer aldığı aktarıldı.

Açıklamada, Diyarbakır Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda barındırılan hükümlü Emel Hacıoğlu'nun, geçen yıl rahatsızlıkları nedeniyle 32 defa kurum revir biriminde muayene edildiği, 13 kez de Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Recep Gümüş Semt Polikliniği'ne sevklerinin yapıldığı kaydedildi.

Hacıoğlu'na süreçte gerekli tetkik ve tedavinin uygulandığı belirtilen açıklamada, "Hükümözlünün, 30 Ağustos 2022'de rahatsızlanması üzerine ivedilikle Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği, 6 Eylül 2022'de hastanede tedavi altındayken vefat ettiği anlaşılmış olup konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlamıştır." denildi. (AA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.