DEDAŞ Kayapınar bölgesinde elektrikleri bilerek mi kesiyor?

DEDAŞ Kayapınar bölgesinde elektrikleri bilerek mi kesiyor?
Son günlerde özellikle Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’nde hemen her gün yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı isyan ettirdi. DEDAŞ, elektrik kesintilerine karşı jeneratör kullanan her aboneden para alması dikkat çekiyor.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’da skandal uygulamaları ile gündeme gelen DEDAŞ bahar ayında vatandaşı saatlerce elektriksiz bıraktı. Kayapınar İlçesi'ndeki bazı bölgelerde dün akşam yaklaşık 5 saat elektrik kesintisi yaşandı. Kesintiler uzun sürünce vatandaşlar mağdur oldu. Büyük siteler jeneratörleri devreye koyarken, jeneratörü olmayan bölgelerde ise halk karanlığa mahkum oldu.

Elektrik kullanmışız gibi fatura ödeyeceğiz

Sosyal medya hesabı üzerinden DEDAŞ’a tepki gösteren vatandaşlardan Doç. Dr. Hakan Akelma, “Kayapinar bölgesinde 6 saatten fazladır elektrikler kesik, jeneratörler durmadan çalışıyor. Bu yetmezmiş gibi hem Jeneratör yakıtı, hem de elektrik kullanmışız gibi fatura ödeyeceğiz. Elektrik git gelleri yüzünden cihazlarımız bozulacak. Bunun sorumluluğunu kim alacak? Ayrıca jeneratörleri olmayan hemşerilerimizde saatlerdir karanlıkta” ifadelerini kullandı.

Uganda gibi ülkelerde böyle bir uygulama yoktur

Üroloji uzmanı Dr. Abdullah Akkurt ise,”6 saattir elektrikler kesik jeneratör sesinden kafam şişti, DADAŞ’ı arıyorsun hiçbirşeyden haberi yokmuş gibi davranıyor ve jeneratör yakıtına ek olarak DEDAŞ’a ayrıca elektrik kullanmışız gibi fatura ödeyeceğiz. Kong, Burundi ve Uganda gibi ülkelerde herhalde böyle bir uygulama yoktur.” Tepkisinde bulundu.

Yüz binlerce aboneye çifte fatura

Öte yandan Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), dağıtım yaptığı Diyarbakır, Urfa, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak illerinde elektrik kesintileri sırasında vatandaşın yakıt parasını ödeyerek çalıştırdığı jeneratörün ürettiği enerjiyi de faturaya yansıtıyor. Böylelikle kayıp ve kaçak elektrik konusunda bölge halkını sürekli zan altında bırakan DEDAŞ, yüz binlerce aboneye çifte fatura ödettiriyor. (Haber: Ali Çekdar Korkma)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum