DEDAŞ kazdı, Belediye kapatmıyor!

DEDAŞ kazdı, Belediye kapatmıyor!
Diyarbakır’da Elektrik kablolarını yeraltına taşıyan DEDAŞ’ın çalışmalarını tamamladıktan sonra, açıkta bıraktığı alanların kapatılması ve kaldırım taşlarının düzenlenme işinin protokol gereği belediyeye ait olduğu öğrenildi.

TİGRİS HABER- DEDAŞ, Diyarbakır farklı bölgelerinde elektrik hatlarını yer altına indirmek için kaldırım kenarlarında kazı gerçekleştiriyor. Kablolar yer altına döşendikten sonra DEDAŞ kazdığı alanların üzerini toprakla kapatıyor.

Yaklaşık 2 aydır devam eden bu çalışmalardan dolayı kazılan bölgeler toz-topraktan geçilmez hale geldi. Kazılan yerlere yeniden kaldırım taşları döşenmediği için esnaf ve evler hafif bir rüzgârda dahi toz içinde kalırken, kaldırımların bir an önce düzenlenmesi istendi.

DEDAŞ’tan edinilen bilgilere göre, kazı sonrası yer altı kablolarının çekimi ve üzerinin kapatılması işleminin kendi sorumlulukları olduğu, kaldırım taşlarının yeniden düzenlenmesinin yaptıkları protokol gereği belediyeye ait olduğu öğrenildi. Vatandaş, belediyenin sorumluluğunda olan kapatma işleminin, kaldırımların düzenlenmesinin bir an önce gerçekleştirilmesini istiyor. (Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum