Delilleri yok etmişler!

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Kayyımı, 140 milyon borç bırakmış, 18 taşınmazı da devretmiş.

Dün eşbaşkanlar yapılanları anlattı, dudaklar uçukladı.

Para konusuna alıştık, bıraktıkları borçlara da söyleyecek bir şeyimiz var, ama şimdilik yok. Devrettikleri 18 taşınmazı da biliyorduk zaten. Bunlara hazırlıklıydık.

Yenişehir ilçe sınırları içinde oturan bir fert olarak, bir yurttaş olarak, bir gazeteci olarak hakkımı arıyorum.

Diyorum ki;

İki yakanız bir araya gelmesin.

Kim/Kimler bu işlerden sorumluysa.

Bunlar bir ayana, adamlar tüm kamera kayıtlarına da el koymuş.

Hard diskler yok olmuş.

Ortada geriye dönük görüntü yok.

Resmen suç işlemişler.

Yenişehir Belediyesi eşbaşkanları, geriye dönük kayıtları almak için şirketten istemişler, çok şaşırdım, korkunç bir rakam istenmiş. İnanmadım, birkaç kez sordurdum, 200 milyon dolar. Bu kadar para istendiğine göre, içinde çok kıymetli bilgiler ve görüntüler var harddisklerin.

O zaman resmi girişimle kayıtların belediye’ye verilmesi gerekiyor.

Yenişehir Belediyesinin bu konudaki açıklaması resmen suç duyurusudur, karşılık bulmalıdır.

Kayyım yönetimi hakkında dava açılmasa dahi, geriye dönük görüntü ve harddiskleri büyük rakam karşılığında vermeyi teklif eden şirket ve yöneticileri hakkında dava açılmalı. Ya da ellerindeki belge, kayıtlar resmen istenmelidir. Onlar da vermek zorundalar, çünkü kamu zararı söz konusu, delillerin yok edilmesi gibi bir durum var.

Ben şahsi olarak bunu talep ediyorum, Yenişehir ilçe sınırları içinde oturan bir birey, vatandaş olarak, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak talep ediyorum. Hem dava açılmalı, hem de kayıtlar belediyeye verilmelidir.

Eş başkan Safiye Akdağ’ın, görüntü kayıtlarına dair bu anlamda bir açıklaması var.

Şöyle diyor; “Şirketin hard disklerin iadesi için bizden istediği fiyat bu. Görüntüleri istediğimizde bunu talep ettiler. Bu hard disklerin fiyatı mı, başka bir şey mi bizde anlamadık. Ama bunları tek tek teyit edeceğiz. Mahkemeye verdik. Mahkeme sonucunu bekleyeceğiz."

Bu kadar net bir durum var.

O kayıtlar silinmeden, yok edilmeden bir an önce verilmeli yâda alınmalıdır.

Bu işte eli, kolu, parmağı olan herkesin de savcılığa çıkarılması şarttır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi

Değer yargıları taca atıldı!

18 Ağustos 2025 Pazartesi 00:02

Tebdil-i kıyafet!

11 Ağustos 2025 Pazartesi 00:02

Diyarbakır kalesinden notlar-67

08 Ağustos 2025 Cuma 00:03

Askıda sevgi!

06 Ağustos 2025 Çarşamba 00:03

Babalar ve oğullar

02 Ağustos 2025 Cumartesi 10:01

DİSKİ'nin tahammülsüzlüğü!

28 Temmuz 2025 Pazartesi 00:03

Diyalog fakiri, monolog esiri olmak!

16 Temmuz 2025 Çarşamba 00:02

Demirtaş serbest kalacak, sonra…!

15 Temmuz 2025 Salı 00:03