Dersim Dağ, kayyum politikalarını sordu

Dersim Dağ, kayyum politikalarını sordu
HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, Diyarbakır Büyük şehir Belediyesindeki kayyum politikalarını, uygulanan yöntemlerin halen devam edip etmediğini sordu.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Soylu’nun yazılı olarak cevaplandırmasını istediği soru önergesi ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Belediyelere atanan kayyumlar, atandıkları günden bu yana uygulamaya koydukları asimilasyon politikalarının yanı sıra yolsuzluk ve kirli ilişkilerle de gündeme sıkça gelmektedir. Son olarak basına yansıyan haberlere göre, kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde görevden alınan 7 daire başkanının, belediyeye uğramadan maaş aldıkları iddia edildi. Kayyum Münir Karaloğlu döneminde Diyarbakır dışından getirilen birçok kişi, son atanan kayyum Ali İhsan Su tarafından görevlerinden alındı.

Ayrılanlar maaş alıyor mu?

Görevlerine son verilenler arasında, ‘’DBB eski Genel Sekreteri Ayhan Kardan, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi eski Başkanı Ali Yücel, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi eski Başkanı Necim Şeyban, Ulaşım Dairesi eski Başkanı Hülya Atalay, Destek Hizmetleri Dairesi eski Başkanı Sedat İpek, Fen İşleri Dairesi eski Başkanı Üstün Bol ile Sosyal Hizmetler Dairesi eski Başkanı Hayrullah Akyıldız’’ bulunmaktadır. İsmi geçen kişilerin belediyenin hiçbir alanında görevde bulunmamasına rağmen aylık 30 bin TL maaş aldıkları belirtilmektedir. Kayyumların yolsuzluk, usulsüzlük, rant ve kırım politikalarının merkezi haline geldiği çok açıktır.”

Dersim Dağ, Soylu’ya şu soruları sordu;


1. Diyarbakır halkının parası nereye gitmekte, kimler tarafından kullanılmaktadır?

2. Diyarbakır halkının parası kimlerin cebine girmektedir? Diyarbakır halkının paraları nereye

3. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan onca yolsuzluk ve hukuksuzluğa rağmen neden kayyum politikalarına son verilmemektedir?


4. Kayyum politikalarından ne zaman vazgeçeceksiniz?


5. Kayyumların yolsuzlukları Bakanlığınızın bilgisi dâhilinde midir?


6. Kayyumlar kim veya kimler tarafından talimat almaktadır?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum