DEVA Partisi’nde ‘Şeyh Said’ krizi

DEVA Partisi’nde ‘Şeyh Said’ krizi
DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, 1925 yılında hukuksuz bir şekilde idam edilen Kürt tarihinin öncü liderlerinden Şeyh Said için anma mesajı yayımladı. DEVA Partisi Genel Başkan yardımcısı Burak Dalgın paylaşıma tepki gösterdi.

TİGRİS HABER- Şeyh Said ve 46 arkadaşı 96 yıl önce bugün hukuksuz bir yargılamanın ardından Diyarbakır’daki Dağkapı meydanında idam edilmişti. Ancak aradan 96 yıl geçmesine rağmen Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yeri henüz açıklanmadı. Başta Diyarbakır olmak üzere bölgenin bir çok ilinde, Şeyh Said ve arkadaşları için anma programları düzenlendi.

Sosyal medyada bir birlerine girdiler

Bu kapsamda DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, Şeyh Said’in 96. Ölüm yıl dönümü nedeniyle sosyal medya hesabı üzerinden anma mesajı yayınladı. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın bu paylaşıma tepki gösterirken, Kurucular Kurulu üyesi Baran Deniz Bağatur da Şeyh Said için anma yayınladı. DEVA Partisi Kurucuları, Genel Başkan Yardımcıları ve parti teşkilatı sosyal medyada birbirine girdi.

İşte tartışmalara neden olan paylaşımlar

Sosyal medya hesabı üzerinden anma mesajı yayınlayan DEVA Partisi Diyarbakır Cihan Ülsen, “Şeyh Said ve arkadaşlarının İstikal mahkemelerince idam edilişinin 96 yıldönümü. İstiklal mahkemelerinin tüm kurbanlarını rahmetle anıyorum. Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerlerinin açıklanması için iktidarı harekete geçmeye davet ediyorum”

İsyan başlatmış bir kişiyi anmak partinin işi olamaz

Ülsen’in yaptığı paylaşımın altına yorum yapan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, “Cumhuriyet hükümetine karşı silahlı isyan başlatmış bir kişiyi anmak ana akım bir siyasi partinin işi olamaz. Deva Partisi’nin kuruluş iddiası nettir” tepkisinde bulundu.

İsterseniz artık sahaya çıkın

Ali Rıza Babaoğlan Genel Başkan Yardımcısı, Halkla İlişkiler Başkanı ise, “Silahla mevcut Cumhuriyet yapımıza kast eden kişiyi anmak, ancak gerçeklerden kopmuş olmayı gerektirir. İsterseniz artık sahaya çıkın, vatandaşlarımızla bir araya gelin böylece 96 yıl önceki mevzu yerine şuan ki gerçek gündemle hem hallolursunuz” dedi.

Rahmetle anıyorum

Kurucular Kurulu Üyesi Baran Deniz Bağatur, DEVA Partisi İl Başkanı Cihan Ülsen’in paylaşımına destek verdi. Bağatur, “Şeyh Said ve arkadaşlarının idamının üzerinden 96 yıl geçti, kendilerini rahmetle anıyorum. Hâlâ mezar yerleri bilinmiyor. Bu insanların aileleri, torunları var. Mezar yerleri açıklanmalı ve bu zulme devam edilmemelidir” ifadelerini kullandı. (Haber İlyas Akengin)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.