DEVA, Saadet ve Gelecek Partisinden Dünya Anadil mesajı

DEVA, Saadet ve Gelecek Partisinden Dünya Anadil mesajı
DEVA Partisi, Saadet ve Gelecek Partisi, 21 Şubat Dünya Anadil Günü nedeniyle birer mesaj yayımladı.

TİGRİS HABER- Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 21 Şubat Dünya Anadil Günü nedeniyle sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Karamollaoğlu, “Yeryüzünde yaşayan tüm milletlerin 21 Şubat Dünya Anadili Günü'nü kutluyorum. Her alanda kültür emperyalizminin saldırısı altında yaşadığımız bu çağda; Türk Dil Kurumunun önemini vurgulamakla beraber Kültür Bakanlığımız tarafından dilimizin ve kültürel zenginliğimizin korunmasına ilişkin çalışmalar yürütecek yeni bir birimin kurulması faydalı olacaktır. Kültürel mirasın taşıyıcısı olan dilin yok olması, aynı zamanda kültürlerin de yok olması anlamına gelir. Bugün maalesef Türkçemizin de aralarında olduğu 2500 dil yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır” paylaşımında bulundu.

Kürtçe mesaj

DEVA Partisi’nin resmi twittter hesabı ise Kürtçe bir paylaşımla bu günü kutladı. DEVA Partisinin paylaşımında, “Roja Zimanê Dayikê ya Hemû Zimanên Cîhanê Pîroz be” ifadeleri yer aldı.

Gelecek Partisi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda,” Diller dünyamızın zenginliğidir. Bir dil sadece onu konuşan halkın değil, bütün insanlığın ortak mirasıdır. Kültürel zenginlik için tüm halklar anadilini konuşabilsin” denildi.  (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.