Devlet Tiyatroları perdelerini çocuklar için açacak

Devlet Tiyatroları perdelerini çocuklar için açacak
Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarıyıl tatilinde perdelerini çocuklar için açacak.

TİGRİS HABER - DT Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin dört bir köşesindeki çocuklara tiyatro sevgisi aşılamayı ve geleceğin tiyatro izleyicisini oluşturmayı hedefleyen DT, 9 bölgesinde toplam 19 çocuk oyununu minik sanatseverlerle buluşturacak.

-Ankara Devlet Tiyatrosu "Midas'ın Altınları"nı 22, 23 ve 29 Ocak'ta Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde; "Yunus Diye"yi 22, 29 ve 30 Ocak'ta Şinasi Sahnesi'nde, 4, 5 Şubat'ta ise Pursaklar DT Sahnesi'nde; "Altın Kız"ı 22, 27, 28, 29 ve 30 Ocak'ta Altındağ Tiyatro Sahnesi'nde sergileyecek.

-İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı "Suşa ile Kiki (Yer ile Gök Arasında)" 22 ve 23 Ocak'ta Fatih Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde, 3, 4, 6 Şubat'ta ise AKM Çok Amaçlı Salon'da; "Turta Girmemiş Orman" 23 Ocak'ta AKM Çok Amaçlı Salon'da; "Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adamın Hikayesi" 28, 29, 30 Ocak ve 3, 4, 5, 6 Şubat'ta Mecidiyeköy Büyük Sahne'de; "Siz Ne Dersiniz" 30 Ocak'ta AKM Çok Amaçlı Salon'da, 3, 4, 5, 6 Şubat'ta ise Üsküdar Tekel Sahnesi'nde; "Tıngır Mıngır Ülke" 3, 4 Şubat'ta Küçükçekmece CKSM Sahnesi'nde, 5, 6 Şubat'ta da Sancaktepe Sahnesi'nde; "Büyüklere Masallar-Masal Masal İçinde" 5, 6 Şubat'ta Fatih Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde perde açacak.

-İzmir Devlet Tiyatrosunca sahnelenen "Kuzu Maydanoz'un Maceraları" 23 Ocak'ta Bornova Kültür Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesi'nde, 29, 30 Ocak, 5, 6 Şubat'ta ise Konak Sahnesi'nde; "Bremen Mızıkacıları'nın Hikayesi" 5, 6 Şubat'ta Bornova KM Bozkurt Kuruç Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

-Bursa Devlet Tiyatrosu "Tıngır Mıngır Ülke"yi 22, 23 Ocak'ta; "Sinco Akıllı Sincap"ı 29, 30, 31 Ocak'ta; "Küçük Prenses" ise 3 Şubat'ta Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde sahneleyecek.

-Adana Devlet Tiyatrosunun sahneye uyarladığı "Bir Kümes Hikayesi" 29, 30 Ocak'ta Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi DT Sahnesi'nde minik sanatseverleri eğlendirecek.

-Diyarbakır Devlet Tiyatrosunca sahnelenen "Küçük Nasrettin" 30 Ocak ve 6 Şubat'ta Kayapınar Kültür Merkezi Sahnesi'nde temsil verecek.

-Antalya Devlet Tiyatrosu yapımı "Herkes İçin Keloğlan" 29, 30 Ocak'ta Haşim İşcan Kültür Merkezi DT Sahnesi'nde perde açacak.

-Konya Devlet Tiyatrosunun sahneye uyarladığı "Nasreddin -İnadın Sonu-" 28, 29 ve 30 Ocak'ta Konya DT Sahnesi'nde izlenebilecek.

-Van Devlet Tiyatrosu yapımı "Lyrobotonlu Kaplumbağa Silva" ise 6 Şubat'ta Van Kültür Merkezi Sahnesi'nde minik tiyatroseverlerle buluşacak. (AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.