Diagne sahada fırtına gibi esti
Şehmus KIZILASLAN
TİGRİS HABER - Trendyol 1. Lig’in 15. haftasının açılış maçında Amedspor, sahasında konuk ettiği Esenler Erokspor’u 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın yıldızı ise attığı gol ve sergilediği dominant oyunla Mybye Diagne oldu. Tecrübeli golcü, bu maçla birlikte gol sayısını 13’e çıkararak gol krallığındaki liderliğini pekiştirdi.
Gol krallığında Diagne’yi Boluspor’dan Florent Hasani (10 gol), Bodrumspor’dan Taulan Sulejmadov (9 gol) ve Alfredo Kulembe Riveiro (8 gol) takip ediyor.
Sahada Fırtına Gibi Esti
Erokspor karşısında 90 dakika boyunca rakip savunmaya zor anlar yaşatan Diagne, fizik gücü, bitmeyen enerjisi ve etkili presiyle maçın en çok konuşulan ismi oldu. Geriye dönen topları kazanması, stoperlere kurduğu baskı ve ceza sahası içindeki etkinliğiyle “King Kong” lakabını bir kez daha sahaya yansıttı. Bu performansıyla Amedspor’un Süper Lig yürüyüşünde en büyük itici güçlerden biri olduğunu gösterdi.
Golün Hazırlayıcısı da Bitiricisi de Diagne
Amedspor’un iki golünde de büyük pay sahibi olan Diagne, ilk golde takımın kurduğu baskının mimarı olurken ikinci golde kazanılan penaltıyı soğukkanlılıkla ağlara göndererek galibiyetin baş aktörü oldu.
Taraftarlar ‘Kral’ı Bağrına Bastı
Sahadaki hırsı, liderliği ve skora yaptığı direkt katkıyla Mybye Diagne, Amedspor taraftarının gönlünde şimdiden özel bir yer edindi. Maç sonunda tribünlerden büyük alkış alan Diagne, karşılaşmanın tartışmasız yıldızı olarak taraftarların sevgisini bir kez daha kazandı.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.