DİSKİ'nin su zammı Nisan ayına ertelendi

DİSKİ'nin su zammı Nisan ayına ertelendi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, tartışmalara neden olan su zammı uygulamasının Nisan ayına ertelendiğini açıkladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, su fiyatlarında yüzde 35 ile 330 arasında zam yaptığı iddiaları ile ilgili tartışmalar devam ederken, DİSKİ’den yeni bir açıklama geldi.Diyarbakır Barosu, zammın iptal edilmesi için dava açmıştı. 

DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Ocak ayında yürürlüğe giren ve Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün yeni Su Tarifeleri Yönetmeliğinde düzenlenen tarifelerin uygulaması Nisan ayına bırakıldı. Buna göre, Büyükşehir Belediye Meclisinin 24.01.2020 tarih ve 19 sayılı kararı ile, DİSKİ Tarifeler Yönetmeliği’nin EK-1 Ücret Tarifeleri Cetvelinin 1.4.6. dipnotlu EK (1-a), EK (1-b) için belirlenen tarifelerin uygulamaya geçme zamanı, 01.04.2020 tarihi olarak belirlendi” ifadelerine yer verildi.

Diyarbakır Barosu, DİSKİ tarafından yapılan fahiş su zammına karşı dava açmıştı.

Erteleme kararı sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Baro Başkanı Cihan Aydın, “Erteleme yetmez. Diyarbakırlıların suya erişimini ve kullanımını kısıtlayan zam kararı tümden geri alınmalı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum