Diyanet’in 4 dilli hizmetinde Kürtçe’ye yer yok

Diyanet’in 4 dilli hizmetinde Kürtçe’ye yer yok
Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ndeki Ulu cami’nin girişine Bilgilendirme Panosu astı. Panoda, Türkçe, Arapça, İngilizce ve Rusça’ya yer verilirken, Kürtçe'ye yer verilmedi.

TİGRİS HABER- Çatışmaların ardından yeni cazibe merkezi olması sıkça dillendirilen Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ndeki Ulu cami’nin girişine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Bilgilendirme Panosu asıldı. Cami avlusunun kapısına konulan panoda, Türkçe, Arapça, İngilizce ve Rusça’ya yer verildi, ancak Kürtçe bilgilendirme panoda yer almadı. Bu durum kentte yaşayan vatandaşların tepkisine neden oldu.

Kurumların Kürtçe tahammülsüzlüğü

Camilerde Kürtçe hutbe okunmadığı için daha önce Diyarbakır ve diğer bölge illerinde “Sivil Cuma Namazları” adı altında bir hareket başlamıştı. Anadilinde hutbe dinlemek isteyen Müslümanlar, Cuma günleri camiler yerine açık alanlarda namaz kılarak, Kürtçe hutbe dinliyordu. Bir süre sonra, sivil cuma namazı kıldıran ve Kürtçe hutbe okuyan birçok imam soruşturmaya maruz kalmış bazıları tutuklanmıştı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum