Diyarbakır Barosu’ndan örnek girişim!

Diyarbakır Barosu’ndan örnek girişim!
Diyarbakır Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu, tarihi on gözlü köprü çevresinde yapılan kaçak işletmeler için harekete geçti.

Diyarbakır Barosu, tarih ve medeniyet şehri Diyarbakır’daki 5 bin yıllık Surların kaderine terk edilmesinden sonra şimdi de tarihi on gözlü köprü için harekete geçti. Diyarbakır Barosu bünyesinde kurulan Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu, rant alanına dönen on gözlü çevresi için önemli bir girişime imza attı.

Açıklama yapan Diyarbakır Barosu Çevre ve Kent Hokuku Komisyonu, “Tarihi On Gözlü Köprü’nün tarihi, doğal güzelliğinin korunması, etrafındaki kafe ve işletmelerin kaldırılması halkımızın, ziyaretçilerin ücretsiz faydalanabileceği alanlara dönüştürülmesi için gerekli tedbirlerin alınması amacıyla ilgili kurumlara başvuruda bulunduk.”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bara Başkanı Cihan Aydın ise, “Çevre ve Kent Komisyonumuz, Dicle Nehrinin kenarında özellikle de tarihi On Gözlü Köprü’nün etrafında yoğunlaşan ticari kafe ve işletmelerin kaldırılması ve söz konusu alanlardan yurttaşların veya yerli ve yabancı turistlerin ücretsiz/faydalanması için başvuru yaptı. Takipçisiyiz.” Paylaşımı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.