Diyarbakır Büyükşehir’de ücret tartışması devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir’de ücret tartışması devam ediyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ’de çalışan DİSK-Genel-İş Sendikası’na bağlı işçilerin üç aydır imzalanmayan ek protokol meselesi ile ilgili tartışma devam ediyor.

TİGRİS HABER - DİSK bölge Temsilcisi ve Genel-İş Sendikası 3 No’lu Şube Başkanı Hasan Eroğlu, sendikal tercihleri nedeniyle işçilere maaş ödenmediğini söylerken, Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri Abdullah Çiftçi, sendika tercihlerinin söz konusu olmadığını ifade etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter vekili Abdullah Çiftçi, sendika tercihi yaptıkları konusunda yapılan açıklamaları yanıtladı, vergi dilimlerindeki kesintiler nedeniyle işçi maaşlarının asgari ücretin altına düştüğünü ve bunun bütün Türkiye’de geçerli olduğunu söyledi. İşçilerin mağdur olmaması için bir formül bulmaya çalıştıklarını, sendika ile anlaşamadıkları için idari olarak işçilere yüzde 50 zam yapmayı hedeflediklerini belirten Çiftçi, şöyle devam etti:

“Doğrudur, Sur’dayken yüzde 70 zam verdik ama o zaman Toplu İş Sözleşmesi imzaladık. Şimdi ek protokol yapıyoruz. Toplu İş Sözleşmesi’nin zamanı ocak ayındadır. Sendika tercihi nedeniyle sıkıntı çıkarmamız veya randevu vermememiz söz konusu değildir. Binlerce randevu talebi vardır, bundan benim bilgim yoktur. Geçen ay kadrolu işçilere yüzde 40 zam verdik. Şirket elemanlarına da haziran ayı maaşı üzerinden yüzde 50 zam vermeyi planlıyoruz. Söz konusu sendika zamanında enflasyon farkı değil, memur maaş katsayısı üzerinden anlaştığı için böyle bir sıkıntı yaşandı.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum