Diyarbakır Eğil’e çok amaçlı spor tesisi

Diyarbakır Eğil’e çok amaçlı spor tesisi
Diyarbakır’ın Eğil İlçesi’nde 3 yıl önce dönemin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Münir Karaloğlu tarafından açılışı yapılan çok amaçlı spor tesisi ve mini stadyum, ilçenin adeta sporda kaderini değiştirdi.

TİGRİS HABER - Birçok profesyonel takımın sahip olmadığı tesis sayesinde ilçede gençlerin spora olan ilgisi ve ilçenin sportif başarısında ciddi artış sağlandı. Büyükşehir Belediyesi ile Spor Toto Başkanlığı tarafından uygulanan ortak proje ile hayata geçirilen tesisin ilçedeki gençleri kötü alışkanlıklardan koruyarak spora teşvik ettiğini belirten Eğilli sporseverler, bu durumdan hayli memnun.

Eğil’de 7’den 70’e tüm vatandaşların yararlandığı çok amaçlı spor tesisi ve stadyum ilçenin çehresini değiştirdi. Tesis sayesinde gençlerin futbola olan ilgisi arttı, lisanslı sporcu sayısında da pozitif gelişmeler yaşandı. Günün her saatinde burada spor yapan gençlere rastlamak mümkün. Çok amaçlı özelikleri ve modern koşullarıyla göz kamaştıran spor tesisi, aynı zamanda ilçenin futbol takımı Eğil Gençlikspor’un başarısına da yansıdı. Süper Amatör Futbol Ligi’ne kadar yükselen Eğil Gençlikspor yarınlara umutla bakıyor. 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Spor Tesisleri’nde, 98x68 metre ölçülerinde sentetik çim halı saha, 544 kişilik tribün, soyunma odaları, wc ve kafeterya yer alıyor. (Haber merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.