Diyarbakır hipodromunda gece yarışları

Diyarbakır hipodromunda gece yarışları
Türkiye jokey kulübü Diyarbakır Hipodromu’nda yeni yarış sezonu, bugün yapılacak gece yarışlarıyla başlıyor.

TİGRİS HABER - İlk resmi yarışların 2009 yılında yapıldığı Diyarbakır Hipodromu, bu yıl inşa edilen aydınlatma sistemi ve enerji tesisleriyle birlikte, Türkiye’de gece yarışlarının düzenlendiği 7. hipodrom olacak. 1 Eylül Çarşamba günü saat 18.00’deki(Bugün) açılış töreniyle başlayacak olan sezonda Diyarbakır Hipodromu, toplam 25 yarış gününe ev sahipliği yapacak. Bu süreçte düzenlenmesi planlanan 168 koşunun 85’i Arap atlarına, 83’ü de İngiliz atlarına mahsus olacak.

aw407286-01.jpg

Hipodromda yeni sezon hazırlıkları kapsamında; kum yarış pistinin üst malzemesi revize edilerek yerine yıkanmış elenmiş doğal dere kumu serildi, kamera kayıt ve görüntüleme sisteminin altyapısı tamamıyla yenilenerek analog sistemden IP sisteme geçildi, mevcut 3 adet kamera kulesi düzenlenerek gece yarışlarına uygun konumlandırıldı, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü ekiplerince ambulans yolu altyapısı güçlendirildi.

aw407286-03.jpg

Bunların yanı sıra, Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Alt Yapı Başkanlığı tarafından, ana yoldan hipodrom içine kadar devam eden yolun yeniden düzenlenmesi için sıcak asfalt, kaldırım ve aydınlatma çalışmaları da yapıldı. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.