Diyarbakır ile Şanlıurfa arasında ‘ciğer’ polemiği

Diyarbakır ile Şanlıurfa arasında ‘ciğer’ polemiği
Fıstığı Gaziantep’e, Çiğköfteyi Adıyaman’a, ciğer kebabını da Diyarbakır’a kaptıran Şanlıurfa’da ortalık karıştı. Urfalılar sosyal medyada “Ciğer Urfanındır” kampanyası başlattı.

TİGRİS HABER- Diyarbakır'ın 'ciğer kebabı' tescilli lezzetler arasına girince Şanlıurfa’da yaşayan vatandaşlar sosyal medya hesabından “#CiğerUrfanindir” kampanyası başlattı. Sosyal medyada başlayan tartışmalara Diyarbakır ve Şanlıurfa’da görev yapan gazetecilerde dahil oldu.

Urfa sahipsiz

Şanlıurfa’da yayın yapan Rıha Haber Ajansı imtiyaz sahibi İbrahim Halil Kuş #CiğerUrfanindir etiketi ile şu yorumu yaptı, “Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası ciğerin patentini aldı.Herşeyimiz bir bir alınıyor yazık bu vebaldir. Malesef Urfa sahipsiz” eleştirisinde bulundu.

Ciğer kırmızı çizgimiz

Şanlıurfalı gazeteci Mehmet Yetim ise, “Ciğer Urfa'nın kırmızı çizgisidir” paylaşımı yaptı.

Kırmızı çizginiz isot

Yetim’in yaptığı paylaşıma Diyarbakırlı gazetecilerden yanıt gecikmedi. Diyarbakırlı gazeteci Ferit Aslan şu yanıtı verdi, “Kırmızı çizginiz İsottur, ciğer bizimdir, tescillendi” ifadeleri ile tepkisini dile getirdi.

08-nisan-18-temmuz-30-15-aa-28519600.jpg

Ticaret Odası başvuru yapmıştı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasınca (TSO) tarafından yapılan başvuru sonucu coğrafi işaret tescil belgesi alan "Diyarbakır ciğeri kebabı" tescilli lezzetler arasına girmiş, kentte günün her öğününde talep gören ciğer kebabının tescil belgesi alması dolayısıyla tarihi Ongözlü Köprü'de şenlik düzenlenmişti.

Önceki gün yapılan şenlikte, sabahın erken saatlerinden itibaren kurulan çok sayıda tezgahta hazırlanan yaklaşık 600 porsiyon ciğer kebabı, katılımcılara ikram edildi.

Haber: İlyas AKENGİN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum