Diyarbakır mezunları 40 yıl sonra buluştu

Diyarbakır mezunları 40 yıl sonra buluştu
Dicle Üniversitesi olarak adı değiştirilmeden önce Diyarbakır Üniversitesine bağlı Diş Hekimliği Fakültesinden 40 yıl önce mezun olanlar Diyarbakır’da bir araya geldi, anılarını tazeledi.

TİGRİS HABER - Dönemin mezunlarından Diş hekimi Yılmaz Kaya’nın organize ettiği 40 yıl buluşmasında bir araya gelen Diş hekimliği mezunları, 40 yıl önce eğitim öğretim gördükleri mekânları gezdiler, anılarını tazelediler…40 yıl önce fotoğraf çektikleri eski rektörlük önünde aynı noktada buluşan diş hekimleri aynı konumda fotoğraf çektirdiler.
dis-hekimligi-1.jpeg
Mezunlar daha sonra Dicle Üniversitesi yerleşke alanı içinde bulunan Diş Hekimliği Fakültesinin önüne giderek toplu fotoğraf çektirdi.

40 yıl öncesiyle bugünü değerlendiren diş hekimliği mezunları duygularını şöyle dile getirdiler; “Bugünkü kampus alanının 40 yıl içinde fiziki olarak hayli iyi imkanlara sahip.
dis-hekimligi-3.jpeg
O yıllarda bu imkânlar yoktu, ancak kendi alanlarında çok yetkin fedakâr hocalar ile çok iyi bir eğitim sonrasında yüksek mesleki donanım ile hekimlik yapmaya başladık.”

dis-hekimligi-2.jpeg
O yıllarda Türkiye’de Kurulu 6. Üniversite olarak faaliyet gösteren Diyarbakır Üniversitesi’ne bağlı Diş Hekimliği Fakültesi 1976 yılında kurulduğunda Türkiye’de 6. Diş Hekimliği Fakültesiydi. (TİGRİS HABER)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.