‘Diyarbakır tarımda ihracata yönelecek’

‘Diyarbakır tarımda ihracata yönelecek’
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, bir yılda ikinci Diyarbakır gezisini gerçekleştiriyor.

TİGRİS HABER - İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, bir yılda ikinci Diyarbakır gezisini gerçekleştiriyor. Kendi de çocukluğunda bir dönem Diyarbakır’da yaşamış olan Yılmaz, şehrin doğru kalkınma planlaması ve teşvik mekanizmalarıyla, zaman içinde yüksek teknoloji ürünleri ihraç edebileceğini, gençlerin kaliteli işlerde çalışabileceğini söyledi.

‘’Önceliğimiz, onurlu bir hayat sunabilmek.’’

Prof. Dr. Bilge Yılmaz, şehir bazlı ekonomi hedefleri kapsamında Diyarbakır’ın kalkınma planıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz’ın bu konuda yaptığı açıklamaların ana başlıkları şöyle;

“Bugüne kadar hükümetler hep Diyarbakır’ı kalkınmada öncelikli bölge olarak konumlandırmış. Fakat Türkiye’de teşvik sistemi ve kalkınma planlaması layıkıyla yapılmadığından, şehrin çalışkan emekçileri, ucuz iş gücüne dönüşmüş. Hak ettiği refaha erişememiş.

Diyarbakırlı tarım üreticileri neden ihracatçı iş insanları olmasın? Diyarbakır neden yüksek teknoloji ürünleri üretmesin? Doğru teşvikler ve doğru yönlendirmeyle, Diyarbakır tarımdan kazandığı geliri katlayacak. 10-15 yıl içerisinde yüksek teknoloji ürünler üreten bir şehir olacak. Bu hedeflere doğru yürürken, Diyarbakır’ın gençleri kaliteli işlerde çalışacak, değer üretecek. Bu şehrin insanı çok çalışkan. Biz bu enerjiyi doğru yere yönlendireceğiz. Tüm Diyarbakırlılar ülkenin büyümesinden pay alacak, refah artışını hissedecek. Biz bu yola tüm Türkiye’yi kalkındırmak için çıktık. Her şehri, kendine has rekabet gücünü açığa çıkararak yükselteceğiz. Kimseyi geride bırakmaya niyetimiz yok.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.