Diyarbakır, vaka-ölüm sayısında Türkiye ile yarışıyor: Kent virüse teslim!

Diyarbakır, vaka-ölüm sayısında Türkiye ile yarışıyor: Kent virüse teslim!
Uluslararası Doktorlar Derneği Diyarbakır Temsilcisi Doç. Dr. Eşref Araç, Türkiye genelindeki vaka ve ölüm sayılarının yüzde 10’unun Diyarbakır’dan olduğunu söyledi.

Naci Sapan - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’daki Pandemi Hastanesinde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Uluslararası Doktorlar Derneği Diyarbakır Temsilcisi Doç. Dr. Eşref Araç, Diyarbakır’daki vakaların çok yükseldiğini, böyle devam etmesi halinde hasta seçmek durumunda kalacaklarını, hastanelerin hizmet veremeyecek hale geleceğini söyledi.

diyarbakir-corona-2.jpg

Aşısız ya da eksik aşılılar

Bakanlığın her akşam açıkladığı verilere bakıldığında Türkiye genelindeki vaka ve ölüm sayılarının yüzde 10’unun Diyarbakır’dan olduğunu söyleyen Doç.Dr. Araç, hastaneye yatırdıkları hastaların büyük kısmının ya aşısız ya da eksik aşılı olduğunu ifade etti.

10 gün sonra kilitleniriz

“Keşke” demeden önce herkesin aşılarını tam olması gerektiğinin altını çizen Doç.Dr. Eşref Araç, “Aşılama konusunda Cuma hutbeleri verilebilir. Taziye evlerinin önüne aşı standı kurulabilir. Saygın kanat önderleri, STK’lar ve hekimler bu konuda insanları aydınlatmaya devam etmelidir. Önlem alınmaz ise ve insanlar aşılanmaz ise 10 gün sonra hastanelerimiz hiç istemediğimiz halde kilitlenebilir” diye konuştu.

diyarbakir-corona-3.jpeg

Kentteki kuruluşlarda tedirgin

Diyarbakır’da vaka ve ölüm sayılarının artması üzerine Başta Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere, Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Parti temsilcileri de devreye girerek, aşıya karşı olan direncin kırılması ve aşı olunması için yoğun çaba gösteriyor. HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ile Pervin Buldan’ın aşı çağrısını içeren afişler asıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.