Diyarbakır ve Ceylanpınar'dan BDP'ye katılım

Diyarbakır ve Ceylanpınar'dan BDP'ye katılım
Ceylanpınar'da yüzlerce kişi BDP'ye kitlesel katılım yaptı. Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Bağıvar beldesinin AKP'li eski belde başkanı Abdullah Kuzu bir grup ailesi ile BDP'ye katıldı.

URFA/DİYARBAKIR - Ceylanpınar'da yüzlerce kişi BDP'ye kitlesel katılım yaptı. Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Bağıvar beldesinin AKP'li eski belde başkanı Abdullah Kuzu bir grup ailesi ile BDP'ye katıldı.


CEYLANPINAR

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde BDP'ye kitlesel katılımlar devam ediyor. Mardin'in Ömerli ilçesi Taşlıca (Xanisora) ve Kocakuyu (Berti) köyünden göç eden ve Ceylanpınar'da ikamet eden yüzlerce yurttaş, kitlesel olarak BDP'ye geçti. BDP'ye katılan yurttaşlar, BDP Ceylanpınar İlçe yöneticileri ve belediye eş başkan adayları Esra Güler Aslan ile İsmail Arslan tarafından BDP'nin çarşı merkezinde bulunan seçim bürosunda büyük bir coşkuyla karşılandı. Karşılamanın ardından konuşan Ceylanpınar Belediye Eş Başkan Adayı İsmail Arslan, Kürtler açısından 2014 yerel seçimlerinin varlık, yokluk, Mazlumun ya da zalimin yanında olma gibi anlamlara geldiğini söyledi. "Kürtler yokluğu değil kendi, öz irade ve öz yönetimiyle var olmayı, zalimin yanında olmak yerine Mazlumun yanında olmak için birlik olmayı seçmiştir" diyen Arslan, BDP'ye katılan ailelere başarılar dileğinde bulundu.

DİYARBAKIR 

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Bağıvar beldesinin AKP'li eski belde başkanı Abdullah Kuzu bir grup ailesi ile BDP'ye katıldı. AKP Bağıvar Beldesi eski Başkanı Abdullah Kuzu ve 9 aile bireyi ile BDP Sur İlçe Örgütü'nün düzenlediği törenle BDP'ye katıldı. Törene Sur Belediye eş başkan adayları Fatma Şık Barut ve Seyit Narin, BDP Sur İlçe Eş Başkanı Adnan Akgül, mahalle muhtarları ile Diyarbakır Barış Anneleri Meclisi üyeleri katıldı. Törende konuşan Sur Belediye Eş Başkan Adayı Seyid Narin, "Lozan'la biz Kürtleri 4 parçaya böldüler doymadılar. Bugün Sayın Öcalan sayesinde bütün Kürt halkı yekvücut oldu. Ve özgürlük kervanına katıldılar. Her geçen gün yeni yeni ailelerimiz patimize katılmaya devam ediyor ve onlara diyoruz ki evinize hoş geldiniz" diye belirtti. Ardından konuşan Eş Başkan Adayı Fatma Şık Barut ise, ailelerin katılımlarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

Daha sonra konuşan AKP Bağıvar Beldesi eski Başkanı Abdullah Kuzu ise, "Evime geldiğim için mutluyum" diyerek "13 yıldır AKP'nin kuruculuğunu yaptım. Bugün bizim için bir düğün oldu. Beldeye bağlı birçok köyümüz var. Bu katılımızla birlikte oylarımız yüzde 70'lerden yüzde 85'lere yükselecektir. Söylenecek çok şey var. Affınıza sığınarak bugün fazla bir şey söyleyemeyeceğim. Eş başkanlarımızı hep birlikte canı gönülden destekleyeceğiz. Bütün halkımız rahat olsun oylarımız artmıştır. Önümüzdeki yıllarda düzen partileri buradan gidecektir. Şimdi evime döndüm çok mutlu ve huzurluyum. Değerli Kürt halkı ile birlikte elimizden ne gelirse yapacağız ve destekleyeceğiz'' dedi.

(DİHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.