Diyarbakır'da 17 sağlık tesisi depremden etkilendi

Diyarbakır'da 17 sağlık tesisi depremden etkilendi
Diyarbakır’da 17 Sağlık tesisinin depremlerden etkilendiği, bunların 7’sinin ağır hasarlı olduğu, 3 İlçe Sağlık Müdürlüğü hizmet binasının ise güçlendirmeye ihtiyacı olduğu ortaya çıktı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, depremlerden etkilenen sağlık kuruluşlarında gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, depremlerden etkilenen sağlık kuruluşları ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı;

“Diyarbakır’da başta merkez olmak üzere bazı ilçelerde sağlık hizmeti veren ağırlı hasarlı 7 tesisin yıkımı öngörülmektedir. 3 İlçe Sağlık Müdürlüğü hizmet binası ile 1 sağlık tesisinin güçlendirmeye, 6 tesisin ise tadilata ihtiyacı var. Daha fazla zaman kaybetmeden, bu işlemlerin bir an önce gerçekleştirilmesi gerekiyor.”

Kamu ve üniversitede etkilenme olmadı

Kamu, özel ve üniversite hastanelerinde (2. ve 3. basamak sağlık kurumları) depremden sağlık hizmetini aksayacak bir etkilenme olmadığını söyleyen Turan, Diyarbakır'da ikisi hekim, biri 5.sınıf tıp öğrencisi olmak üzere 11 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.