Diyarbakır’da 6 bin 500 lise öğrencisine diyar kart

Diyarbakır’da 6 bin 500 lise öğrencisine diyar kart
Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 13 Maddelik ‘Yanı başınızdayız’ Sosyal Destek Projesi devam ediyor. Bu kapsamda ilçede ikamet eden lise öğrencilerine, ulaşım desteği olarak diyar kart verildi.

TİGRİS HABER- Yenişehir İlçesinde ikamet eden öğrencilerin çeşitli nedenlerden ötürü eğitimden geri kalmamaları için ‘Yanı başınızdayız’ projesi kapsamında Lise Öğrencilerine ulaşım desteği verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, "Hayata geçirdiğimiz Yanıbaşınızdayız Projemize baş vuran 6500 vatandaşımızın personelimiz tarafından detaylı incelemeleri yapıldı. Yapmış olduğumuz değerlendirmelerimiz sonucunda okul ile evi arasındaki mesafenin çok uzak olup, okula gitmekte zorlandığını tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi Lise öğrencilerimize Yanıbaşınızdayız Projemiz kapsamında Diyar Kartları olanların kartlarına yol ücretlerini yatırdık, Diyar Kartları olmayan öğrencilerimize de yeni Diyar Kart çıkartarak hediye ettik. Öğrencilerimize karlarını sağlıklı günlerde kullanmalarını diler, başarılarının daim olmasını temenni ederim." dedi.

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Murat Beşikci’nin talimatları ile 2022 yılının ilk haftası Üniversite Öğrencilerine Gıda, Lise Öğrencilerine Ulaşım, Öğrencilere Kırtasiye, Sınavlara Hazırlık Soru Bankası, İhtiyaç Sahiplerine Gıda, Yeni Doğan Bezi, Sosyal Market, Öksüz ve Yetimlere Giyim, Engelli Bakım Hizmeti, Yaşlı Bakım Hizmeti, Yeni Evli Çiftlere Mobilya Desteği ve Sosyal Taksi desteğinin bulunduğu Yanıbaşınızdayız Projesi hayata geçirilmişti.

(Haber: Muhammed Esen)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.