Diyarbakır’da, Bölgede, Dünyada neler oldu?

Diyarbakır’da, Bölgede, Dünyada neler oldu?
Diyarbakır’da, bölgede, dünyada neler oldu? İşte haftanın özeti...

Kocaeli'nde geçirdiği kaza sonrası kaldırıldığı hastanede entübe edilen sunucu Metin Uca, 62 yaşında hayatını kaybetti. 62 yaşındaki Metin Uca’nın Vefat haberini menajeri Kübra Kalem Baykara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla verdi ve sevenlerine acı haberi duyurdu. Metin Uca gazetecilik, televizyon programcılığının yanı sıra hak savunuculuğu ile öne çıkan bir isimdi.

*

Terörist babandır!

HEDEP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş konuşma yaptığı sırada kendisine yönelik 'terör seviciliği' ifadesini kullanan AK Partili vekile “Terörist senin babandır. Sensin” diye karşılık verdi.

*

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bu kez Kültür ve Turizm Bakanlığının bütçesi görüşülürken, kentin bakanlığı ilgiklendiren sorunlarını gündeme getirdi. Tanrıkulu, Diyarbakır cezaevinin hafıza müzesi olması talebinin yerine getirilmesini istedi. Tanrıkulu, aynı zamanda Merkez bankasının tarihi binasının da müze olarak değerlendirilmesinin yanı sıra, Diyarbakır Cephanesi kazısı, Çayönü kazısı, Zerzevan Kalesi kazısına yeterli ödenek ayrılmasını talep etti.

*

Kürt meselesi mi börek meselesi mi? Son bir haftaya ‘Kürt böreği mi, Küt böreği mi’ tartışmaları Türkiye’nin gündemine damgayı vurdu. Bir börek zincirinin tabelasına ‘Küt böreği’ yazmasıyla başlayan tartışmalar, meclis’e kadar taşındı.

*

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Diyarbakır’da partisinin il ve ilçe örgütleriyle bir araya geldi. Sur ilçesinde bir otelde yapılan buluşma salonuna, “Kazanmak için yeniden HEDEP” yazılı pankart asıldı. Saygı duruşu ile başlayan buluşmada konuşan HEDEP Eş Genel Başkanı Bakırhan, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Tuncer Bakırhan, İktidara seslenerek, “Tekrar kayyum atanacak söylemlerinden vazgeçin” dedi.

*

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Mezopotamya Fuarcılık ve ALZ Grup tarafından organize edilen 5. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı Elazığ yolu üzerinde bulunan fuar alanında devam ediyor. Fuara 57 İl’den 168 firma katıldı. Fuar 19 Kasım akşamıona kadar devam edecek.

*

Diyarbakır’da gerçekleşen 1. Mezopotamya Gastronomi zirvesi tamamlandı. DTSO salonunda yapılan, 3 gün devam eden zirvedeki deneyimler bir açıklama ile paylaşıldı. Açıklamada, şehir mutfağı değil, Mezopotamya mutfağı kararı alındığını, bölgenin yemeklerinin bu şekilde tanıtılacağı belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.