Diyarbakır’da "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı"

Diyarbakır’da "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı"
Diyarbakır’da okullarda "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" gerçekleştirildi

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da merkez Kayapınar ilçesinde Adnan Menderes Anadolu Lisesinde AFAD arama kurtarma, Büyükşehir Belediyesi itfaiye, UMKE, Polis Arama Kurtarma (PAK) ve 112 ekiplerinin gerçekleştirdiği tatbikatla, öğrenciler, deprem ve yangın anında neler yapması gerektiğini görme imkânı buldu. Deprem ve yangın anında yapılması gerekenler, tahliye tatbikatı ile canlandırıldı.

Vali Münir Karaloğlu, tatbikat sonrası yaptığı konuşmada, Deprem Haftası'nda toplumun bilinçlendirilmesi ve farkındalığın artırılması noktasında farklı etkinliklerin, eğitimlerin yapıldığını söyledi. Türkiye'nin 81 ilinde bugün afet ve depremle ilgili tatbikatlar düzenlendiğini dile getiren Karaloğlu, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu hatırlattı.

Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Depremler, doğal olaylar yaşanacak. Deprem yaşandığında ne yapmamız gerektiğini bilirsek hem kendimizi hem de sevdiklerimizi korumuş oluruz. Artık emniyetimizin de bir arama kurtarma ekibi var. Tatbikatta görev alan bütün birimlerimizi kutluyorum. Rabbim afet, deprem vermesin. Bir doğal olay olduğunda bugün öğrendiğimiz tatbikat ile tatbik ettiklerimizi uygularsak herhangi bir zarar görmeden afeti atlatmış oluruz."

Etkinliğe, Kayapınar Kaymakamı Ünal Koç, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ile kurum müdürleri de katıldı. (AA)

 

 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.