Diyarbakır’da ‘karpuz çocuk gitti’, yerine dev karpuz geliyor

Diyarbakır’da ‘karpuz çocuk gitti’, yerine dev karpuz geliyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Havalimanı kavşağına yerleştirilen karpuz içinde çocuk maketiyle ilgili tartışmalar devam ederken yeni bir gelişme yaşandı.

TİGRİS HABER- Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki ay havalimanı kavşağına yaptırılan ve büyük tartışma yaratan karpuz içindeki çocuk ve kadayıf tepsisi gösteren adam bir hayli tepki çekmişti. Vali Münir Karaloğlu’nun talimatıyla ilgili birimler maketleri kaldırmıştı.

Gaziantep-Şanlıurfa Otobanında görüldü

Bu maketlerle ilgili tartışmalar devam ederken, Gaziantep-Şanlıurfa Otobanında çekilen bir fotoğraf sosyal medyada büyük ilgi gördü. Gaziantep’ten Diyarbakır istikametine gelen tırda Sur ve karpuz maketi bulunuyor. Fotoğrafı çeken avukat Orhan Sıcakyüz sosyal medya hesabından fotoğrafı paylaşarak, “Az önce Diyarbakır istikametine doğru gelen böyle bir heykel gördüm, Karpuz ve önünde sur heykeli, bir heykel faciasına daha ramak kaldı. İki kez kamyonun önüne arabayı kırdım engellemek için ama daha fazla canımı tehlikeye atamazdım” notunu paylaştı.

Ne kadara yaptırıldı?

Sıcakyüz’ün bu paylaşımı ile birlikte birçok sosyal medya kullanıcısı tır içindeki heykellere tepki gösterdi. Karpuzu ile meşhur Diyarbakır’a maketlerin nereden getirildiği, kimin yaptırdığı ve ne kadara yaptırıldığı merak konusu.

Büyükşehir açıklama yapmıştı

Önceki ay vatandaşların duruma tepki göstermesi üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “Diyarbakır Havalimanı Yonca Kavşağında yapılan çevre düzenlemesi kapsamında alana yerleştirilen iki maket hakkında yapılan eleştiriler, Diyarbakır Valimiz Münir Karaloğlu'nun talimatlarıyla belediyemizin ilgili birimleri tarafından değerlendirilmiş, yapılan değerlendirme sonucu maketler bulundukları yerden kaldırılmıştır. Maket yapımcısı, eleştirileri dikkate alacak şekilde ürünlerini yenileyecek, ilgili birimlerin onayıyla belediyemize teslim edecektir” açıklaması yapmıştı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.