Diyarbakır’da konuşan Feyzioğlu’ndan toplumsal barış mesajı

Diyarbakır’da konuşan Feyzioğlu’ndan toplumsal barış mesajı
Diyarbakır’da Yurtçu ve Duran aileleri arasındaki başlayan husumet barışla sona erdi. Törende, Türkçe ve Kürtçe konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyziğlu toplumsal barış mesajı verdi.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’da önceki yıl Yurtçu ve Duran aileleri arasında yaşanan ve bir kişinin ölümüne neden olan kan davası, Metina ve Badikan aşiretlerinin katkısıyla barışla sonlandı. Bir düğün salonunda yapılan barış törenine Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Diyarbakır Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, Metina Aşireti Derneği Başkanı Aydın Pirinççioğlu, kanaat önderleri, Yurtçu ve Duran aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan tören Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam ederek  Yurtçu ve Duran ailesi mensupları dualar eşliğinde Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek barıştı.

feyzioglu.jpg

Şiddet bir virüstür                                

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu,  toplumsal barış vurgusu yaparak “Kadim kültürlerinin yoğrulduğu bu kutlu topraklarda yaşayan siz değerli hemşerilerim. Şiddet bizim topraklarımıza aslında yabancı, bizim öz kültürümüzde şiddet yok aslında şiddet bir virüstür ve bize yabancı bir virüstür. Bunu ancak kadim kültürümüze, milli manevi değerlerimize dört elle ve yürekten sarılarak aşabiliriz. Şiddetin aşısı milli kültürümüzdür, manevi kültürümüzdür ve bu kadim topraklardır. Güçlünün, silahlının, bastıranın, daha kuvvetli ve daha kalabalık olanın sesini duyurduğu, güçsüzün ezildiği bir yerde demokrasi olabilir mi? hoşgörü olabilir mi? Birlikte yaşanabilinir mi? Oysa bu topraklar binlerce yıldır birlikte yaşam kültürünün derdini veren topraklardı. Üç şeyde Diyarbakır’ın kadim kültürüyle, Anadolu topraklarının kadim kültürüyle yoğurup Kürtçe ve Türkçe söyleyeceğim. Aştiya Civaki, Aştiya Civaki, Aştiya Civaki toplumsal barış, toplumsal barış ve toplumsal barış” dedi. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.