Diyarbakır’da sağanak yağış etkisini sürdürecek

Diyarbakır’da sağanak yağış etkisini sürdürecek
Kuraklık nedeniyle alarm zillerinin çalındığı Diyarbakır’da dünden beri başlayan sağanak yağış etkisini sürdürüyor. Hava sıcaklığının düşmesi bekleniyor.

TİGRİS HABER- Bölge ketleri Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bitlis, Adıyaman, Elazığ, Muş, Bingöl ve Mardin’de dün başlayan sağanak yağış, bugün de etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıya göre, bugün sabah saatlerinden itibaren görülecek olan sağanak yağışların, Urfa, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Bitlis çevreleri ile Adıyaman’ın doğu, Elazığ’ın güney ve doğu, Muş ve Bingöl’ün güney ve Mardin’in kuzey ilçelerinde yerel kuvvetli (30-60 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların, Erzurum çevreleri ile Erzincan, Muş, Bingöl, Dersim ve Bitlis’in yüksek kesimleri, Van’ın güney ve batısı, Hakkari’nin kuzeyinde ise karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde olacağı belirtildi.

Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapılırken, yağışlarla birlikte bölgede hava sıcaklığının da 3-8 derece arasında azalması bekleniyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.