Diyarbakır’da süt günü kutlaması

Diyarbakır’da süt günü kutlaması
Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2022 yılı Dünya Süt Günü kutlamasını İskenderpaşa İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Öğrencilere süt ve dondurma ikramı yapıldı.

TiGRİS HABER - Dünya Süt Günü, dünyanın pek çok bölgesinde Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün 2001 yılında almış olduğu karar doğrultusunda 1 Haziran tarihinde kutlanıyor. Bu kapsamda Dünya süt günü kutlamalarını Türkiye’de de gerçekleşiyor. Diyarbakır’da ise İskenderpaşa ilkokulunda yapılan kutlamada, öğrencilere sütün önemi anlatıldı.

sut-gunu-tigris.jpgDiyarbakır'da İskenderpaşa İlkokulu'nda öğrenim gören öğrencilere gerçekleştirilen Dünya Süt Günü etkinlikte konuşan Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Hüseyinoğlu, "Doğduğumuz ilk günden itibaren süt tüketmeye başlıyoruz. Süt insan beslenmesinde temel gıda maddelerinin en başında gelmektedir. Bu nedenle özellikle siz sevgili çocuklarımız günde en az 2 bardak süt tüketmeli ve bunu hayatınızda vazgeçilmez bir alışkanlık haline getirmelisiniz" dedi.

Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü'nde görevli Teknik Personellerin "Dünya Süt Günü" konulu sunumunda sütün önemi, sütün faydaları, süt ve süt ürünleri alırken dikkat edilmesi gereken hususlar hatırlatıldı. Sunumların ardından yapılan fotoğraf çekimi ve çocuklara dondurma ikramıyla program sona erdi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.