Diyarbakır’da tam kapanmada camiler

Diyarbakır’da tam kapanmada camiler
Tam kapanmada Diyarbakır Sur’da ki Ulu Cami’de vatandaşlar hem namaz kılıyor hem de namaz sonrası ya cami içinde uyukluyor ya da cami avlusundaki banklarda sohbete dalıyor.

TİGRİS HABER - Koronavirüs tedbirleri kapsamında 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar olan 17 günlük tam kapanma uygulamasının istisnaları arasında yer alan camilerde teravih namazları hariç cemaatle namaz kılınabiliyor.

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde bulunan Ulu Camii de tam kapanmada cemaatin en çok tercih ettiği ibadethaneler arasında. Ulu camide namaz kılan vatandaşlar, namazın ardından ise yaz sıcağında cami içinde uyuklayarak dinlenmeye çalışıyorlar.

cami-tigris2.jpg

Özellikle yaşlı vatandaşlar ise Ulu Camii avlusundaki banklarda yaptıkları sohbetlerle vakit geçiriyor. Dışarıda birçok vatandaşa tam kapanma tedbirlerine uymadıkları için olur olmaz cezalar kesilirken bir yanda ise cami avlusunda yaşlı vatandaşların dip dibe sohbet etmeleri söz konusu korona tedbirlerindeki tutarsızlığı gözler önüne seriyor. (Haber Merkezi)

cami-tigris1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum